Do deset ari bez poreza

Bez autora
Mar 31 2011

Zakupci građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u javnoj odnosno državnoj svojini neće plaćati porez na imovinu za plac do 10 ari. Porezi na imovinu, upotrebu, držanje i nošenje dobara ne mogu ove godine biti veći od 60 odsto u odnosu na namete iz protekle godine.Ovo su izmene Zakona o porezima na imovinu, upotrebu, držanje i nošenje dobara, o kojima će poslanici u četvrtak glasati. U zakon će biti uvršten i amandman Demokratske stranke kojim je predviđeno da se samo oporezuju površine veće od 10 ari.

Do deset ari bez porezaZakupci građevinskog i poljoprivrednog zemljišta u javnoj odnosno državnoj svojini neće plaćati porez na imovinu za plac do 10 ari.

Porezi na imovinu, upotrebu, držanje i nošenje dobara ne mogu ove godine biti veći od 60 odsto u odnosu na namete iz protekle godine.

Ovo su izmene Zakona o porezima na imovinu, upotrebu, držanje i nošenje dobara, o kojima će poslanici u četvrtak glasati.

U zakon će biti uvršten i amandman Demokratske stranke kojim je predviđeno da se samo oporezuju površine veće od 10 ari. To znači da će onaj ko se bude odlučio da zakupi plac veći od ove „granice“, platiti porez samo na površinu koja prelazi deset ari.

Novi propisi u oporezivanju zemljišta primenjivaće se retroaktivno - od 1. januara ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik