Đokovićima sad svi nude zemlju

Bez autora
Mar 23 2010

Lokalne vlasti u Pirotu i Čajetini ponudile su firmi “Femili sport” Novaka Đokovića, povoljne uslove za izgradnju teniske akademije, pošto je ovaj posao u Kragujevcu “propao”. Takođe, više od hiljadu Nišlija želi ovu akademiju u svom gradu.Opština Pirot nudi Đokovićima parcelu, koja premašuje tri hektara na atraktivnoj lokaciji. Reč je o kompleksu, na nekoliko stotina metara od samog centra grada gde se već nalaze gradski stadion, trim staza i drugi sportski objekti. Zemljište je opštinsko, a postoji i odgovarajuća infrastruktura.

Đokovićima sad svi nude zemljuLokalne vlasti u Pirotu i Čajetini ponudile su firmi “Femili sport” Novaka Đokovića, povoljne uslove za izgradnju teniske akademije, pošto je ovaj posao u Kragujevcu “propao”.

Takođe, više od hiljadu Nišlija želi ovu akademiju u svom gradu.

- Opština Pirot nudi Đokovićima parcelu, koja premašuje tri hektara na atraktivnoj lokaciji - potvrdio je u utorak mr Vladan Vasić, predsednik opštine. Reč je o kompleksu, na nekoliko stotina metara od samog centra grada gde se već nalaze gradski stadion, trim staza i drugi sportski objekti. Zemljište je opštinsko, a postoji i odgovarajuća infrastruktura.

- Lokalna vlast nudi razne beneficije ulagačima i sve to mi daje za pravo da verujem da je saradnja sa firmom porodice Đoković i te kako moguća - kaže Vasić. - Razmatrali smo čak i opciju sufinansiranja.

Ako je tesno u Kragujevcu, na Zlatiboru ima više nego dovoljno prostora za tenisku akademiju Novaka Đokovića.

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović pozvao je srpskog asa i kompaniju “Femili sport” da na popularnoj planini grade sportski kompleks, za šta će im biti omogućeni najpovoljniji uslovi. Poznata je i lokacija namenjena “Femili sportu”, a reč je o parceli iza hotela “Zelenkada”. Za izgradnju sportskih terena regulacionim planom opštinari su predvideli brojne hektare. Opština je spremna da uradi sve infrastrukturne poslove, uz oslobađanje investitora od plaćanja lokalnih taksi i naknada.

Nišlije

Poziv Đokovićima da sagrade teniski centar u Nišu, uputilo je ravno 1.100 Nišlija okupljnih u grupi na popularnom “Fejsbuku”. Oni konstatuju da bi niški političari trebalo da se pozabave ovom idejom, jer grad ima idealno mesto za teniske terene na ulazu u Nišku Banju, gde ima desetak hektara slobodnog zemljišta. U kabinetu gradonačelnika Niša, Miloša Simonovića, kažu da nisu upoznati sa ovom inicijativom Nišlija na “Fejsbuku”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik