DZS: građevinski radovi i dalje u padu

Bez autora
Sep 19 2010

Nastavlja se pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj na što ukazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), po kojima su građevinski radovi u lipnju u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec pali za 17,2 posto. Lipanj bio je 15. mjesec zaredom u kojem su građevinski radovi pali na godišnjoj razini. U prvih šest mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima bio je manji za 17,7 posto. Prema vrstama građevina, na zgradama je u lipnju odrađeno 47,2 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,8 posto. Prema vrstama gradnje, na novim građevinama odrađeno je 59,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,7 posto. U prvih šest mjeseci na zgradama je odrađeno 48,4 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51,6 posto.

DZS: građevinski radovi i dalje u paduNastavlja se pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj na što ukazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), po kojima su građevinski radovi u lipnju u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec pali za 17,2 posto.

Lipanj bio je 15. mjesec zaredom u kojem su građevinski radovi pali na godišnjoj razini.

U prvih šest mjeseci ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine, fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima bio je manji za 17,7 posto.

Prema vrstama građevina, na zgradama je u lipnju odrađeno 47,2 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,8 posto.

Prema vrstama gradnje, na novim građevinama odrađeno je 59,3 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,7 posto.

U prvih šest mjeseci na zgradama je odrađeno 48,4 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 51,6 posto.

U istom razdoblju na novim građevinama odrađeno je 59,6 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,4 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik