Europski novac generator rasta građevinskih radova u Sloveniji

Bez autora
Oct 15 2014

Vrijednost građevinskih radova u kolovozu u Sloveniji bila je za 27,7 posto veća nego u kolovozu prošle godine, kažu podaci Zavoda za statistiku. U prvih osam mjeseci ove godine, vrijednost građevinskih radova veća je za 34,5 posto u odnosu na isti period prošle godine. Situacija na slovenskom građevinskom tržištu je kaotična, a tržište je apsolutno pregrijano, procjenjuje Jože Renar predstavnik Komore za izgradnju Privredne komore Slovenije. Glavni pokretač rasta po njegovom mišljenju jesu projekti za koje su primljena europska sredstva, a trebali bi biti završeni u narednih godinu dana. Nakon završetka, očekuje se rupa u građevini, jer su domaći resursi ograničeni.

Europski novac generator rasta građevinskih radova u SlovenijiVrijednost građevinskih radova u kolovozu u Sloveniji bila je za 27,7 posto veća nego u kolovozu prošle godine, kažu podaci Zavoda za statistiku.

U prvih osam mjeseci ove godine, vrijednost građevinskih radova veća je za 34,5 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Situacija na slovenskom građevinskom tržištu je kaotična, a tržište je apsolutno pregrijano, procjenjuje Jože Renar predstavnik Komore za izgradnju Privredne komore Slovenije. Glavni pokretač rasta po njegovom mišljenju jesu projekti za koje su primljena europska sredstva, a trebali bi biti završeni u narednih godinu dana. Nakon završetka, očekuje se rupa u građevini, jer su domaći resursi ograničeni.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik