"Farman" gradi novi centar Novog Beograda

Bez autora
Jun 20 2011

Kompanija "PSP-Farman Holding" započela je izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa od 160.000 metara kvadratnih, koji će biti najviša građevina u Beogradu, a Blok 65 za pet godina će biti novi centar Novog Beograda. Kompleks pod nazivom "West 65" će biti kao novi, mali, grad na Novom Beogradu, koji će se prostirati na tri hektara, a prema prospektu "Farmana" na uglu ulice Omaldinskih brigada i trase unutrašenjeg magistralnog prstena biće izgrađena kula sa poslovnim prostorom i hotelskim apartmanima, koja će biti visoka čak 146 metara. U izgradnji kompleksa se koriste inovativna ekološka rešenja, a ceo projekat je vredan 160 miliona evra, saopštili su predstavnici kompanije. "West 65" će ispunjavati sve svetske standarde i po svim elementima biti tehnološki najnapredniji objekat koji se trenutno gradi u Beogradu. Objekti će biti energetski efikasni i po konceptu stanovanja svojim žiteljima pružaće mnogo više, a planirana je izgradnja oko 106.000 kvadrata iznad zemlje i pedeset i nešto hiljada ispod.

"Farman" gradi novi centar Novog BeogradaKompanija "PSP-Farman Holding" započela je izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa od 160.000 metara kvadratnih, koji će biti najviša građevina u Beogradu, najavljući da će Blok 65 za pet godina biti novi centar Novog Beograda.

Kompleks pod nazivom "West 65" će biti kao novi, mali, grad na Novom Beogradu, koji će se prostirati na tri hektara, a prema prospektu "Farmana" na uglu ulice Omaldinskih brigada i trase unutrašenjeg magistralnog prstena biće izgrađena kula sa poslovnim prostorom i hotelskim apartmanima, koja će biti visoka čak 146 metara.

U izgradnji kompleksa se koriste inovativna ekološka rešenja, a ceo projekat je vredan 160 miliona evra, saopštili su predstavnici kompanije.

Predsednik kompanije "PSP-Farman Holding" Branislav Grujić rekao je da će "West 65" ispunjavati sve svetske standarde i po svim elementima biti tehnološki najnapredniji objekat koji se trenutno gradi u Beogradu.

Grujić je rekao da će objekti biti energetski efikasni i da će po konceptu stanovanja svojim žiteljima pružati mnogo više navodeći da je planirana izgradnja oko 106.000 kvadrata iznad zemlje i pedeset i nešto hiljada ispod.

"Bez obzira što je ovo jedno od najtežih vremena za biznis koje pamtim, ipak smo počeli sa radovima, jer nemamo drugog izlaza", naglasio je Grujić dodajući da su na lokaciji za gradnju započeti pripremni radovi i da bi u novembru trebalo da bude završena betonska konstrukcija objekta i deo fasade.

Planirana je izgradnja ukupno 514 modernih stanova i 100 lokala, a stanarima će, prema rečima Grujića, sve biti na dohvat ruke.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik