Geofoto za 6 milijuna kuna uređuje zemljišne knjige u Gvatemali

Bez autora
Nov 22 2010

Konzorcij kojeg čine hrvatski Geofoto i SP Consultores iz Argentine realizirat će katastarski projekt za gvatemalsku općinu Panzos u pokrajini Alta Verapaz. Projekt je osvojen na međunarodnom natječaju "Administración de Tierras, Fase II", u konkurenciji 10 nacionalnih i inozemnih tvrtki. Na projektu će surađivati 40-ak stručnjaka iz Hrvatske, Argentine i Gvatemale, a vrijednost radova je 6 milijuna kuna. Riječ je o klasičnom katastarskom projektu, čija izvedba obuhvaća terenske radove katastarske izmjere i prikupljanje podataka za zemljišnu knjigu, izradu katastarskih mapa u digitalnom i analognom obliku te upis podataka u Teritorijalni informacijski sustav. Ovaj projekt, koji financira Svjetska banka, trajat će 18 mjeseci, a dio je 12-godišnjeg programa uspostave decentraliziranog nacionalnog katastra integriranog s registrom, čiji je investitor vlada republike Gvatemale.

Geofoto za 6 milijuna kuna uređuje zemljišne knjige u GvatemaliKonzorcij kojeg čine hrvatski Geofoto i SP Consultores iz Argentine realizirat će katastarski projekt za gvatemalsku općinu Panzos u pokrajini Alta Verapaz.

Projekt je osvojen na međunarodnom natječaju "Administración de Tierras, Fase II", u konkurenciji 10 nacionalnih i inozemnih tvrtki.

Na projektu će surađivati 40-ak stručnjaka iz Hrvatske, Argentine i Gvatemale, a vrijednost radova je 6 milijuna kuna. Riječ je o klasičnom katastarskom projektu, čija izvedba obuhvaća terenske radove katastarske izmjere i prikupljanje podataka za zemljišnu knjigu, izradu katastarskih mapa u digitalnom i analognom obliku te upis podataka u Teritorijalni informacijski sustav.

Ovaj projekt, koji financira Svjetska banka, trajat će 18 mjeseci, a dio je 12-godišnjeg programa uspostave decentraliziranog nacionalnog katastra integriranog s registrom, čiji je investitor vlada republike Gvatemale.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik