Halu „Pinki” preuzima Grad Beograd

Bez autora
Aug 30 2021

Sportski centar „Pinki” u Zemunu od danas ponovo pripada Zemuncima posle više od dve decenije, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Hepi.

– Do danas je sportskim centrom upravljala kompanija koja je u vlasništvu više pravnih subjekata. Ova kompanija pokušala je na sudu da dokaže da je istovremeno i vlasnik imovine, odnosno sportskog centra, iako joj je centar bio samo dodeljen na upravljanje. Grad Beograd je sačekao da se završi prvostepeno, drugostepeno, kao i suđenje po reviziji kojim je potvrđeno da je sportski centar „Pinki” vlasništvo Grada Beograda. Zato je Grad Beograd formirao javno preduzeće koje je u vlasništvu Grada i koje će od danas upravljati sportskim centrom „Pinki” – rekao je Goran Vesić.

On je naveo da se za direktora ovog preduzeća postavlja Stanislav Glumac.

– Gradska opština Zemun obratila mi se prošlog meseca i zatražila da se KSC „Pinki – Zemun” vrati u nadležnost Grada Beograda. Inicijativa je podneta jer je postojeće stanje objekta takvo da zahteva ulaganja u kompletnu obnovu – rekao je Vesić.

On je dodao da je Grad Beograd prepoznao interese građana, a naročito dece na području gradske opštine Zemun da im se obezbedi prostor uređen po najvišim standardima u kom će moći da vežbaju, treniraju, da se takmiče i obavljaju sve ostale sportske aktivnosti.

– Zato je danas „Pinki” vraćen Zemuncima. Ponosan sam i srećan jer smo uspeli u tome. Novo rukovodstvo će narednih meseci uraditi projekte rekonstrukcije „Pinkija” da bismo naredne godine uredili ovaj sportski centar – rekao je Goran Vesić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik