Holandska firma hoće na Novom Beogradu da gradi rotirajući toranj

Bez autora
Oct 27 2011

Ukoliko Beograd da dozvolu holandska firma „Vital Estates” će na Novom Beogradu izgraditi rotirajuću zgradu sa 80 spratova. U Klubu privrednika opštine Novi Beograd juče je održana prezentacija ovog jedinstvenog projekta u Evropi. Tom prilikom potpisan je i sporazum o saradnji između opštine Novi Beograd i kompanije „Vital Estates”. Prema projektu površina svakog sprata buduće zgrade iznosila bi oko 1.200 kvadratnih metara, a za svoje pokretanje koristila bi energiju vetra i solarnu energiju. Predviđeno je da svaki sprat na građevini rotira oko centralnog stuba tako da zgrada nikada nema isti izgled i oblik. Ovako izgrađen objekat bi bio pogodan za hotele,poslovne prostore i stanovanje. Prema rečima Zorana Lukića, predstavnika kompanije „Vital Estates”, rotirajući toranj je građevina koja ne postoji još nigde u Evropi, izuzetan i jedinstven objekat čijom bi izgradnjom Srbija i Beograd dobili novi simbol.

Holandska firma hoće na Novom Beogradu da gradi rotirajući toranjUkoliko Beograd da dozvolu holandska firma „Vital Estates” će na Novom Beogradu izgraditi rotirajuću zgradu sa 80 spratova.

U Klubu privrednika opštine Novi Beograd juče je održana prezentacija ovog jedinstvenog projekta u Evropi. Tom prilikom potpisan je i sporazum o saradnji između opštine Novi Beograd i kompanije „Vital Estates”.

Prema projektu površina svakog sprata buduće zgrade iznosila bi oko 1.200 kvadratnih metara, a za svoje pokretanje koristila bi energiju vetra i solarnu energiju. Predviđeno je da svaki sprat na građevini rotira oko centralnog stuba tako da zgrada nikada nema isti izgled i oblik. Ovako izgrađen objekat bi bio pogodan za hotele,poslovne prostore i stanovanje.

Prema rečima Zorana Lukića, predstavnika kompanije „Vital Estates”, rotirajući toranj je građevina koja ne postoji još nigde u Evropi, izuzetan i jedinstven objekat čijom bi izgradnjom Srbija i Beograd dobili novi simbol.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik