Impro prodaje zemljište

Bez autora
Aug 14 2011

Mesna industrija "Impro" Prijedor u stečaju raspisala je u petak oglas o prodaji zemljišta vrijednog više od pola miliona maraka. Riječ je o dvije parcele u Prijedoru početnih cijena 437.400 KM i 85.200 KM, a ova imovina ne može se prodati po cijeni nižoj od polovine početnih iznosa. Okružni privredni sud Banjaluka 30. juna je donio odluku da se stečajna imovina "Impra" unovči traženjem najpovoljnijeg kupca putem javnog oglašavanja, a kupac će biti obavezan da najmanje pet godina zadrži djelatnost preduzeća i da zaposli najmanje 50 radnika. Od prijavljenih 21 milion maraka potraživanja "Improvih" povjerilaca, na sudu je prihvaćeno 6,5 miliona KM. Za 73 bivša radnika preduzeće duguje 270.000 KM, za Fond PIO 444.000 KM, a stečajna imovina preduzeća procijenjena je na nešto više od 14 miliona KM.

Impro prodaje zemljišteMesna industrija "Impro" Prijedor u stečaju raspisala je u petak oglas o prodaji zemljišta vrijednog više od pola miliona maraka.

Riječ je o dvije parcele u Prijedoru početnih cijena 437.400 KM i 85.200 KM, a ova imovina ne može se prodati po cijeni nižoj od polovine početnih iznosa.

Okružni privredni sud Banjaluka 30. juna je donio odluku da se stečajna imovina "Impra" unovči traženjem najpovoljnijeg kupca putem javnog oglašavanja, a kupac će biti obavezan da najmanje pet godina zadrži djelatnost preduzeća i da zaposli najmanje 50 radnika.

Od prijavljenih 21 milion maraka potraživanja "Improvih" povjerilaca, na sudu je prihvaćeno 6,5 miliona KM.Za 73 bivša radnika preduzeće duguje 270.000 KM, za Fond PIO 444.000 KM, a stečajna imovina preduzeća procijenjena je na nešto više od 14 miliona KM.

Pokretanje stečaja u "Impru" predložili su "Top farm" iz Nove Topole i Hipo Alpe Adrija lizing Banjaluka zbog nemogućnosti izmirenja dospjelih obaveza. Od 2006. godine je u većinskom vlasništvu banjalučkog preduzeća "Orion 3".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik