Ispoštovati rokove za legalizaciju objekata

Bez autora
Jan 08 2015

Iz opštinske urbanističko-građevinske inspekcije u Novom Gradu pozvali su vlasnike bespravno izgrađenih objekata da u Zakonom propisanom roku podnesu zahtjev za legalizaciju i iskoriste pogodnosti, ali i da izbjegnu plaćanje visokih novčanih kazni ili obavezu uklanjanja bespravno izgrađenih objekata. Prema podacima ove službe, na području opštine ima oko 50 odsto bespravno izgrađenih, dograđenih i nadograđenih objekata, a oko 60 odsto objekata koristi se bez upotrebne dozvole. U prigradskim naseljima i na seoskom području ima više nelegalnih objekata nego u centru, gdje je česta pojava dogradnje i nadogradnje.

Ispoštovati rokove za legalizaciju objekataIz opštinske urbanističko-građevinske inspekcije u Novom Gradu pozvali su vlasnike bespravno izgrađenih objekata da u Zakonom propisanom roku podnesu zahtjev za legalizaciju i iskoriste pogodnosti, ali i da izbjegnu plaćanje visokih novčanih kazni ili obavezu uklanjanja bespravno izgrađenih objekata.

Prema podacima ove službe, na području opštine ima oko 50 odsto bespravno izgrađenih, dograđenih i nadograđenih objekata, a oko 60 odsto objekata koristi se bez upotrebne dozvole.

U prigradskim naseljima i na seoskom području ima više nelegalnih objekata nego u centru, gdje je česta pojava dogradnje i nadogradnje.

Vlasnici, odnosno investitori bespravno izgrađenih objekata dužni su da zahtjev za legalizaciju podnesu u roku od dvije godine od stupanja na snagu Zakona o uređenju prostora i građenju, odnosno najkasnije do 25. maja ove godine.

Objekti izgrađeni prije prvog aerofotogrametrijskog snimanja izvršenog na području ove opštine do kraja 1980. smatraju se legalno izgrađenim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik