Iz hobija napravio maketu grada

Bez autora
Mar 30 2011

Ideja Borivoja Vujića da predstavi "Mali, a najveći gradić za decu na Balkanu" "oživela" je u Beogradskoj areni.Maketu sa pokretnim vozovima, tramvajima, metroom, zabavnim parkom i ostalim elementima imala su priliku u utorak da vide deca iz osnovnih škola "Jovan Dučić" i "Ruđer Bošković". Ovaj projekat je veličine oko 44 kvadratna metra, a na njemu su predstavljani eksponati koje je autor prikupljao u ranoj mladosti.

Iz hobija napravio maketu gradaIdeja Borivoja Vujića da predstavi "Mali, a najveći gradić za decu na Balkanu" "oživela" je u Beogradskoj areni.

Maketu sa pokretnim vozovima, tramvajima, metroom, zabavnim parkom i ostalim elementima imala su priliku u utorak da vide deca iz osnovnih škola "Jovan Dučić" i "Ruđer Bošković", koja su ujedno prisustvovala i javnom času pod nazivom "Svet oko nas".

Ovaj projekat je veličine oko 44 kvadratna metra, a na njemu su predstavljani eksponati koje je autor prikupljao u ranoj mladosti.

- Maketu sam počeo da pravim iz hobija - zadovoljno objašnjava Vujić.

- Ona predstavlja svet oko nas i uopštene motive gradova kako bi deca imala priliku da vide kako funkcioniše njihova okolina.

Autor je đacima objasnio da je maketa napravljena od različitih materijala, kao što je drvo, plastika, kolaž papir, sunđer, etison, i da mu je za sklapanje bilo potrebno oko 24 radna časa. Na njegovom projektu se mogu prepoznati delovi gradova u Srbiji, a po rečima Vujića ima cilj da podstiče kreativnost kod đaka.

Povodom ovog časa, Arenu su posetili Miroslav Čučković, član Gradskog veća, i Dragica Moro, zamenik sekretara za obrazovanje. Oni su se složili da je ovo odlična ideja kako bi deca i van nastavnih aktivnosti mogla da prošire svoje znanje.

- Dosadašnja predavanja đaka se na ovaj način proširuje na opipljive delatnosti - rekao je Čučković.

- Ovo je idealna prilika da deca vide kako funkcioniše grad, a nadam se da će đaci sa sobom poneti ideju i da će nešto slično raditi u školi.

Svi posetioci mogu da pogledaju ovu maketu u Beogradskoj areni do 3. aprila, a ulaz je otvoren radnim danima od 10 do 20 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik