Jagma za jeftine stanove

Bez autora
Sep 12 2010

Građevinska direkcija Srbije počeće prodaju stanova na lokaciji bivše kasarne “4. juli” u drugoj polovini oktobra. Do tada će biti obezbeđena građevinska dozvola za izgradnju naselja sa 4.578 stanova, za koje već konkuriše oko 5.000 građana. Naime, toliko je rezervacija pristiglo u Direkciju za manje od dva meseca. Interesovanje za kvadrate, čija cena na ovoj lokaciji neće premašiti 1.290 evra sa PDV, neočekivano je, ali, naravno, treba imati u vidu i to da svi zainteresovani nisu i sigurni kupci. Najverovatnije će se u prvoj fazi graditi objekti prema naselju Kumodraž i jedna zgrada ka Kumodraškoj ulici. Već je najavljeno da će naselje imati 212 garsonjera, 960 jednosobnih, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposoban, 1.094 trosobna, 164 troiposobna i 126 četvorosobnih stanova. Zakon o pomoći građevinskoj industriji Srbije u uslovima ekonomske krize oprobaće se i na ovom projektu jer će stanove graditi domaća preduzeća, a sve procedure će biti sprovedene po hitnom postupku.

Jagma za jeftine stanoveGrađevinska direkcija Srbije počeće prodaju stanova na lokaciji bivše kasarne “4. juli” u drugoj polovini oktobra.

Do tada će biti obezbeđena građevinska dozvola za izgradnju naselja sa 4.578 stanova, za koje već konkuriše oko 5.000 građana. Naime, toliko je rezervacija pristiglo u Direkciju za manje od dva meseca. Interesovanje za kvadrate, čija cena na ovoj lokaciji neće premašiti 1.290 evra sa PDV, neočekivano je, ali, naravno, treba imati u vidu i to da svi zainteresovani nisu i sigurni kupci.

Kako saznajemo u Direkciji, najverovatnije će se u prvoj fazi graditi objekti prema naselju Kumodraž i jedna zgrada ka Kumodraškoj ulici. Već je najavljeno da će naselje imati 212 garsonjera, 960 jednosobnih, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposoban, 1.094 trosobna, 164 troiposobna i 126 četvorosobnih stanova.

Zakon o pomoći građevinskoj industriji Srbije u uslovima ekonomske krize oprobaće se i na ovom projektu jer će stanove graditi domaća preduzeća, a sve procedure će biti sprovedene po hitnom postupku. Osim stanova i 177 lokala ovo moderno naselje imaće i školu, obdanište, sportske terene, ambulantu, parkinge i sve ostale neophodne sadržaje, a ukupna vrednost građevinskih radova je 220 miliona evra.

Pravo da kupe stan na ovoj lokaciji imaju svi punoletni građani bez obzira na to da li su već rešili stambeno pitanje ili ne. Samo jedan član porodice na ovoj lokaciji može da kupi stan. Takođe, postoji još jedno ograničenje, pravo na kvadrate nemaju oni koji su već uz pomoć subvencija države obezbedili krov nad glavom. Naravno, prilikom kupovine stanova na lokaciji kasarne “4. juli” mladi mogu da računaju i na subvencionisane stambene kredite. Po rečima Dragana Grujića, direktora Direkcije, kupac sam može da izabere bilo koju banku koja će da ga kreditira.

Kada bude dobijena građevinska dozvola i kad počnu radovi Direkcija će pozivati zainteresovane na potpisivanje kupoprodajnih ugovora redom prema datumu podnete rezervacije. Prijave i dalje mogu da se podnose Direkciji lično ili putem mejla, a treba da se dostave fotokopija lične karte, broj kontakt telefona i izjava o željenoj kvadraturi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik