Katastar nepokretnosti do kraja godine

Bez autora
Dec 01 2011

Srbija će do kraja ove godine prvi put u svojoj istoriji imati potpun katastar nepokretnosti. Više od 40 posto katastra Srbije već je digitalizovano, a očekuje se da će 2013. godine svi podaci biti u digitalnoj formi. Nerešena imovinska evidencija bila je jedna od najvećih prepreka za veća ulaganja u našu zemlju, koja će biti uklonjena završetkom katastra.Zahvaljujući kreditima Svetske banke i Francuske za opremu i obuku u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) Srbija je postala lider regiona u geodetici.

Katastar nepokretnosti do kraja godineSrbija će do kraja ove godine prvi put u svojoj istoriji imati potpun katastar nepokretnosti, izjavio je ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić.

Više od 40 posto katastra Srbije već je digitalizovano, a očekuje se da će 2013. godine svi podaci biti u digitalnoj formi.

Ministar Dulić je istakao da je nerešena imovinska evidencija bila jedna od najvećih prepreka za veća ulaganja u našu zemlju, koja će biti uklonjena završetkom katastra.

Zahvaljujući kreditima Svetske banke i Francuske za opremu i obuku u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) Srbija je postala lider regiona u geodetici. Republički geodetski zavod od velike je pomoći pri privatizaciji i izgradnji infrastrukture, što je veoma važno jer u poslednjih 30 godina u Srbiji nije bilo više građevinskih radova nego što je danas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik