Kragujevac umanjuje naknadu za letnje bašte za 99 odsto

Bez autora
Apr 21 2021

Gradsko veće Kragujevca juče je u skupštinsku proceduru prosledilo predlog kojim su predviđene dodatne olakšice za tamošnje ugostitelje čije je poslovanje najozbiljnije ugroženo epidemijom kovida 19.

Kragujevački ugostitelji će praktično biti oslobođeni plaćanja nadoknada za letnje bašte, za period koji je počeo 1. aprila, pošto će te nadoknade biti umanjene za svih 99 odsto.

To je, prema rečima gradonačelnika Nikole Dašića, samo jedan vid sektorske pomoći iz programa ekonomskih mera podrške privredi. Usled nastavka epidemije, grad Kragujevac je, prema Dašićevim rečima, odlučio da produži mere kako bi ublažio ekonomsku situaciju privrednika koji obavljaju delatnost najviše pogođenu merama za sprečavanje širenja kovida, a to je ugostiteljstvo. Zbog toga je početkom marta odlučeno da se trajanje programa ekonomskih mera podrške produži do kraja tekuće godine.

To znači da, pojasnio je gradonačelnik Kragujevca, sva pravna lica i preduzetnici koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u prostoru koji je u svojini grada ostvaruju pravo na umanjenje zakupnine u visini od 50 odsto. Zbog nemogućnosti obavljanja registrovane delatnosti u uslovima vanredne situacije u Kragujevcu, vlasnici noćnih barova i diskoteka oslobađaju se plaćanja lokalne komunalne takse za isticanje firme u iznosu od 99 odsto do ukidanja vanredne situacije u Kragujevcu, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik