Krediti za stan bez valutne klauzule

Bez autora
Aug 24 2011

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvjestila je kako je odlučila građanima ponuditi novi proizvod stambeni kredit u kunama, bez vezanosti uz valutnu klauzulu. Tu odluku banka temelji na kontinuiranom poboljšanju poslovnih rezultata i financijskih pokazatelja, povoljnoj valutnoj i ročnoj strukturi izvora sredstava, kao i dobroj likvidnosnoj situaciji, navodi se u priopćenju. HPb će odobravati stambene kredite u kunama po kamatnoj stopi većoj za pola postotna boda. Za osiguranje stambenog kredita u kunama klijentima su na raspolaganju tri modela, a jedan od modela podržava i varijantu odobravanja kredita bez jamaca. Kao instrumente osiguranja korisnici kredita mogu koristiti i namjenski depozit, hipoteku na nekretninu, policu životnog osiguranja ili udjele u fondovima HPB Investa. Rok otplate kredita je do 30 godina s mogućnošću ugovaranja počeka od 12 mjeseci...

Krediti za stan bez valutne klauzuleHrvatska poštanska banka (HPB) izvjestila je kako je odlučila građanima ponuditi novi proizvod stambeni kredit u kunama, bez vezanosti uz valutnu klauzulu.

Tu odluku banka temelji na kontinuiranom poboljšanju poslovnih rezultata i financijskih pokazatelja, povoljnoj valutnoj i ročnoj strukturi izvora sredstava, kao i dobroj likvidnosnoj situaciji, navodi se u priopćenju.

HPb će odobravati stambene kredite u kunama po kamatnoj stopi većoj za pola postotna boda. Za osiguranje stambenog kredita u kunama klijentima su na raspolaganju tri modela, a jedan od modela podržava i varijantu odobravanja kredita bez jamaca. Kao instrumente osiguranja korisnici kredita mogu koristiti i namjenski depozit, hipoteku na nekretninu, policu životnog osiguranja ili udjele u fondovima HPB Investa. Rok otplate kredita je do 30 godina s mogućnošću ugovaranja počeka od 12 mjeseci. 

Kredit se može iskoristiti i za otplatu ranije realiziranih stambenih kredita u HPB-u ili drugim bankama, navode iz HPB-a. Dodaju i da će eventualno produljenje ponude stambenih kredita u kunama ovisiti o daljnjoj situaciji na tržištu i procjenama izloženosti banke valutnom, kamatnom i likvidnosnom riziku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik