Krenula prodaja stanova u centrima Ban i Bundek

Bez autora
Jun 29 2011

Građevinski projekti Ban centar i Bundek centar ukupne vrijednosti 150 milijuna eura odvijaju se prema planu, a useljenja prvih stanara očekuju se u svibnju, odnosno kolovozu 2012. godine. Ban centar je stambeni objekt koji zatvara blok Kurelčeve i Cesarčeve ulice u Zagrebu, površine 33.000 četvornih metara na pet podzemnih i osam nadzemnih etaža. Poslovno-stambeni centar Bundek u blizini je istoimenog novozagrebačkog jezera s površinom od 87.500 četvornih metara. Sastoji se od osam zgrada ispod kojih su parkirališta na tri kata, koja se protežu ispod cijeloga kompleksa. U Bundek centru Institut IGH putem svog društva Adepto drži 40 posto temeljnoga kapitala, koliko pripada i Konstruktor inženjeringu, dok Stipić Grupa ima 20 posto temeljnoga kapitala. Projekt Bundek centar vrijedan je 80 milijuna eura, a glavni izvođač radova je Stipić Grupa.

Krenula prodaja stanova u centrima Ban i BundekGrađevinski projekti Ban centar i Bundek centar ukupne vrijednosti 150 milijuna eura odvijaju se prema planu, a useljenja prvih stanara očekuju se u svibnju, odnosno kolovozu 2012. godine, kazali su u srijedu investitori na konferenciji za novinare.

Ban centar je stambeni objekt koji zatvara blok Kurelčeve i Cesarčeve ulice u Zagrebu, površine 33.000 četvornih metara na pet podzemnih i osam nadzemnih etaža.

Poslovno-stambeni centar Bundek u blizini je istoimenog novozagrebačkog jezera s površinom od 87.500 četvornih metara. Sastoji se od osam zgrada ispod kojih su parkirališta na tri kata, koja se protežu ispod cijeloga kompleksa.

U Bundek centru Institut IGH putem svog društva Adepto drži 40 posto temeljnoga kapitala, koliko pripada i Konstruktor inženjeringu, dok Stipić Grupa ima 20 posto temeljnoga kapitala. Projekt Bundek centar vrijedan je 80 milijuna eura, a glavni izvođač radova je Stipić Grupa.

U tvrtki Centar gradski podrum, koja vodi projekt Ban centar vrijedan 70 milijuna eura, Stipić Grupa kontrolira 42,49 posto temeljnoga kapitala, Institut IGH 37,5 posto, Zagrebačka banka 15,01 posto i Reinvest pet posto.

Projektom upravlja zajednička uprava koju čine predstavnik Stipić Grupe i predstavnik Instituta IGH. Stipić Grupa je glavni izvođač radova, dok je u nadležnosti Instituta IGH projektiranje i nadzor gradnje.

Tomislav Alpeza, direktor investicija i razvoja projekata u IGH-u, kazao je da počinje prodaja stanova i poslovnih prostora u centrima Ban i Bundek. Cijena stanova u Bundek centru kreće se od 1900 do 2600 eura po četvornom metru, dok se u luksuznom Ban centru kreće od 5310 do 7020 eura po četvornom metru, uz uključen PDV.

Investitori kažu da je u Ban centru sa 66 stanova primljeno 27 rezervacija, a u Bundek centru u kojem je 227 stanova zaključeni su kupoprodajni ugovori za njih 48 te su podnesene rezervacije za još 23 stana, što iznosi više od 30 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik