Kvadrat u Beogradu sa 1.300€, skočio na 2.000

Bez autora
May 07 2024

Cene kvadrata u Surčinu rastu, pa stručnjaci smatraju da je to "kvadrat za budućnost".

Skoro godinu dana je prošlo od prve najave izgradnje EXPO centra i održavanje istoimene izložbe u Surčinu 2027. godine. Od tada pa do danas kvadrati u Surčinu su postali skuplji, pa su dostigli i 2.000 evra, i to bez PDV-a. Kada se u obzir uzmu najavljeni projekti poput Ekspa, preseljenja Sajma i izgradnje Nacionalnog stadiona, očekivano je da će kvadrat još rasti. To može da bude dobra prilika za građane koji žele da investiraju u nekretnine.

EXPO 2027, Beogradski sajam, Nacionalni stadion – sve su to omiljene atrakcije koje očekuju meštane Surčina u narednim godinama. One već sada, iako su samo najavljene, a radovi samo što su počeli, podižu cene kvadrata u ovom delu grada, a stručnjaci u prodaji nekretnina smatraju da će se ovaj trend sigurno nastaviti.Cene kvadrata u Surčinu sada su, s druge strane, u proseku niže od većine drugih beogradskih opština.

Kvadrat 2.000 evra, a biće još skuplji
Agent za nekretnine u agenciji City expert Nikola Ćobić kaže za portal Nova.rs da svi indikatori trenutno govore da će cena kvadrata u Surčinu rasti. "Kada se u obzir uzmu EXPO i ostali projekti, očekivano je da cena kvadrata poraste. Već sada kvadrat u centru Surčina košta od 1.600 do 1.980 evra bez PDV-a, znači najmanja cena sa porezom je 1.760 i taj iznos neće ići nadole", kaže Čobić.

On takođe naglašava da su pre samo godinu dana, cene kvadrata u Surčinu bile daleko niže. Prošlog leta, kvadrat u Surčinu bio je oko 1.500 do 1.600 evra, a pre nego što je EXPO uopšte najavljen, još manje, oko 1.300. Stoga je vrlo verovatno da će kvadrat u Surčinu i dalje nastaviti da raste, s obzirom na sve ono što je planirano u ovom delu grada.

Čobić stoga veruje da bi ulaganje u nekretninu u Surčinu bila dobra investicija.

Još jedno ulaganje za budućnost
Milić Đoković, procenitelj vrednosti nekretnina i sudski veštak, rekao je ranije za Nova.rs da cene kvadrata mogu da porastu i po 20 ili 30 odsto zahvaljujući ovakvim projektima.

Sada kaže svaka lokacija, pa i ova, može da se isplati kada ima potencijal razvoja, u smislu velikih projekata koji se najavljuju, ali da Surčin nije jedino takvo mesto u Beogradu. "Ipak, bez obzira na to, ja bih pre obratio pažnju na drugu lokaciju, a to je Mirijevo, i to zbog metroa", kaže Đoković.

Sagovornik smatra da će lokacija kroz koje prolazi metro biti isplative za one građane koji ulažu u nekretnine. "Ko recimo na Mirijevu, koje nije preterano daleko od centra grada, kupi nepokretnost, to će mu se sigurno isplatiti", zaključuje Đoković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik