Legalizacija bespravnih

Bez autora
Jun 30 2011

Vlada je danas usvojila Predlog akcionog plana pretvaranja neformalnih naselja u formalna, što bi trebalo da omogući legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata za koje građani nemaju dozvole. To će biti velika povoljnost za građane koji nemaju dozvole za nelegalno sagrađene objekte, jer će njihovom legalizacijom porasti i njihova cijena, a oni će moći da učestvuju i u pravnom prometu. Predviđeno je da Vlada do kraja godine predstavi cjelovit zakon o pretvaranju neformalnih naselja u formalne, koji će se odnositi na formulaciju neformalnih naselja, odnosno legalizaciju bespravno podignutih objekata, i pokuša da ih planski i komunalno uredi. Ipak, ne smiju se izjednačavati oni koji gradili bespravno i oni koji su to činili sa dozvolama, zato što mnogi objekti na primorju nijesu građeni za stanovanje, već za druge potrebe, poput zarađivanja.

Legalizacija bespravnihVlada je danas usvojila Predlog akcionog plana pretvaranja neformalnih naselja u formalna, što bi trebalo da omogući legalizaciju nelegalno sagrađenih objekata za koje građani nemaju dozvole, saopštio je ministar turizma i održivog razvoja Predrag Sekulić.

»To će biti velika povoljnost za građane koji nemaju dozvole za nelegalno sagrađene objekte, jer će njihovom legalizacijom porasti i njihova cijena, a oni će moći da učestvuju i u pravnom prometu«, rekao je Sekulić nakon sjednice Vlade.

Predviđeno je da Vlada do kraja godine predstavi cjelovit zakon o pretvaranju neformalnih naselja u formalne, koji će se odnositi na formulaciju neformalnih naselja, odnosno legalizaciju bespravno podignutih objekata, i pokuša da ih planski i komunalno uredi.

»Ipak, ne smiju se izjednačavati oni koji gradili bespravno i oni koji su to činili sa dozvolama, zato što mnogi objekti na primorju nijesu građeni za stanovanje, već za druge potrebe, poput zarađivanja«, poručio je Sekulić.

Vlada je danas usvojila i Predlog zakona o raftingu, što je prvi put da se ta oblast zakonski uređuje.

Predlog, pored obilježavanja rijeka gdje se može održavati rafting, predviđa i obavezu onih koji se njime bave da registruju splavove i čamce, kao i da vode računa o sigurnosti putnika koje prevoze.

»To će pomoći da se obogati turistička ponuda, ali i da se uvede više reda u tu oblast«, ocijenio je Sekulić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik