Licitacija za zakup deset hektara zemljišta u Nišu

Bez autora
Apr 06 2010

Licitacija za davanje u zakup deset hektara zemljišta na lokaciji Donje Međurovo u Nišu biće održana 14. aprila, najavljeno je iz Uprave za imovinu grada Niša. Prema Generalnom planu Niša, na toj lokaciji predviđena je izgradnja proizvodnih i prodajnih objekti, servisa i skadišta, a investitorima će biti ponuđena cela parcela, a ako ne bude uslova da se na taj način izabere najpovoljniji ponuđač, na istoj licitaciji biće ponuđeno davanje u zakup manjih blokova. Rok za prijavu investotora i uplatu depozita je 9. april. Grad Niš je krajem prošlog meseca izdao u zakup na 99 godina pet atraktivnih gradskih lokacija, ukupne površini od 10,6 hektara. Na toj licitaciji učestvovalo je 13 kompanija, a najskuplji kvadratni metar dostigao je cenu od 25.000 dinara, koliko je ponudila niška firma Agrohim za lokaciju Skopljanska, pored reke Nišave, na kojoj bi trebalo da se gradi kompleks hotela, kongresne sale, kafići i pošta.

Licitacija za zakup deset hektara zemljišta u NišuLicitacija za davanje u zakup deset hektara zemljišta na lokaciji Donje Međurovo u Nišu biće održana 14. aprila, najavljeno je iz Uprave za imovinu grada Niša.

Prema Generalnom planu Niša, na toj lokaciji predviđena je izgradnja proizvodnih i prodajnih objekti, servisa i skadišta, a investitorima će biti ponuđena cela parcela, a ako ne bude uslova da se na taj način izabere najpovoljniji ponuđač, na istoj licitaciji biće ponuđeno davanje u zakup manjih blokova.

Rok za prijavu investotora i uplatu depozita je 9. april.

Grad Niš je krajem prošlog meseca izdao u zakup na 99 godina pet atraktivnih gradskih lokacija, ukupne površini od 10,6 hektara.

Na toj licitaciji učestvovalo je 13 kompanija, a najskuplji kvadratni metar dostigao je cenu od 25.000 dinara, koliko je ponudila niška firma Agrohim za lokaciju Skopljanska, pored reke Nišave, na kojoj bi trebalo da se gradi kompleks hotela, kongresne sale, kafići i pošta.

Osim Skopljanske na licitaciji su izdate i lokacije Vizantijski bulevar 1, Vizantijski bulevar 2, Radna zona "Sever" i Duvanište 3. Zemljište Skopljanske, Vizantijskog bulevara 1 i 2 i Radne zone Sever zakupile su niške i beogradske firme Agrohim, Ingrad i Bau sistem, dok je Duvanište 3 zakupila izraelska kompanija Imo real.

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović kazao je nakon poslednjih licitacija da će ukupan prihod za grad od davanja tih lokacija u zakup biti preko 140 miliona dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik