Mercator kreće s prodajom nekretnina vrijednih pola milijarde eura

Bez autora
Jul 17 2011

Mercator je započeo pripreme za prodaju dijela nekretnina. Radi se o tzv. projektu monetizacije, kojim kompanije želi u idućim godinama prikupiti pola milijarde eura svježeg kapitala. Prvi korak u tom procesu dogodio se jučer kad su u Mercatoru primili ponude stranih nekretninskih kuća koje bi bile savjetnici u toj prodaji. Jučer je istekao rok za prijave, a iako se radi o poslovnoj tajni, doznaje se kako je interes globalnih nekretninskih igrača iznimno velik. Na natječaj se prijavila navodno i slovenska podružnica PricewatehouseCoopersa iako to iz PwC-a nisu željeli potvrditi. Projekt monetizacije dio je strategije Mercatora do 2015 godine a kapital prikupljen tim putem koristit će se za smanjivanje dugova i investicije.

Mercator kreće s prodajom nekretnina vrijednih pola milijarde euraMercator je započeo pripreme za prodaju dijela nekretnina, piše Delo.

Radi se o tzv. projektu monetizacije, kojim kompanije želi u idućim godinama prikupiti pola milijarde eura svježeg kapitala. Prvi korak u tom procesu dogodio se jučer kad su u Mercatoru primili ponude stranih nekretninskih kuća koje bi bile savjetnici u toj prodaji. Jučer je istekao rok za prijave, a iako se radi o poslovnoj tajni, doznaje se kako je interes globalnih nekretninskih igrača iznimno velik.

Na natječaj se prijavila navodno i slovenska podružnica PricewatehouseCoopersa iako to iz PwC-a nisu željeli potvrditi. Projekt monetizacije dio je strategije Mercatora do 2015 godine a kapital prikupljen tim putem koristit će se za smanjivanje dugova i investicije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik