Najam stana u Beogradu 200 evra

Bez autora
Aug 12 2011

Iznajmljivanje stana u Beogradu postalo je pristupačno i za one sa "plićim“ džepom. Stan u prestonici može se iznajmiti i za manje od 200 evra. Cene kirije za korišćenje stambenog prostora smanjile su se skoro za četvrtinu u zadnjih sedam meseci, a zavise od toga šta mušterija želi - luksuzan i nov ili običan stan. Solidan stan u Beogradu može se iznajmiti za 250 do 300 evra, pa čak i za manje, ukoliko je u pitanju zajedničko dvorište, dok mesečna naknada za stan sa garažom iznosi od 400 do 500 evra. Ono što je karakteristično za zadnji period jeste da se stan može iznajmiti i za manje od 200 evra, što ranije nije bio slučaj, a radi se uglavnom o stanovima u naseljima kao što su Mirijevo, Braća Jerković, Filmski grad... Kada je reč o garsonjerama, koje najviše traže studenti, cene su i tu u blagom opadanju, pa je za takav životni prostor potrebno izdvojiti od 120 do 150 evra. Za one sa "dubljim" džepom, predvidjeni su najnoviji stanovi, u kojima niko nije živeo, jer su takvi i najskuplji, kazala je Vujnovićeva, navodeći da se njihova cena iznajmljivanja kreće oko 10 evra po kvadratu...

Najam stana u Beogradu 200 evraIznajmljivanje stana u Beogradu postalo je pristupačno i za one sa "plićim“ džepom. Stan u prestonici može se iznajmiti i za manje od 200 evra.

Cene kirije za korišćenje stambenog prostora smanjile su se skoro za četvrtinu u zadnjih sedam meseci, a zavise od toga šta mušterija želi - luksuzan i nov ili običan stan, rekla je menadžer agencije "Alfa" Tamara Vujnović.
Solidan stan u Beogradu može se iznajmiti za 250 do 300 evra, pa čak i za manje, ukoliko je u pitanju zajedničko dvorište, navela je ona, dok mesečna naknada za stan sa garažom iznosi od 400 do 500 evra. 

Prema njenim rečima, ono što je karakteristično za zadnji period jeste da se stan može iznajmiti i za manje od 200 evra, što ranije nije bio slučaj, a radi se uglavnom o stanovima u naseljima kao što su Mirijevo, Braća Jerković, Filmski grad... 

Kada je reč o garsonjerama, koje najviše traže studenti, cene su i tu u blagom opadanju, pa je za takav životni prostor potrebno izdvojiti od 120 do 150 evra.

Za one sa "dubljim" džepom, predvidjeni su najnoviji stanovi, u kojima niko nije živeo, jer su takvi i najskuplji, kazala je Vujnovićeva, navodeći da se njihova cena iznajmljivanja kreće oko 10 evra po kvadratu. 

"Najskuplji stanovi nalaze se u Belvilu, na Vračaru, oko Beogradske arene i na Dedinju, gde je za stan od 100 kvadrata mesečna kirija oko 1.000 evra“, navela je ona. 

Trenutno je prisutno blago povećanje cene kirije zbog veće potražnje koju izaziva dolazak studenata u Beograd, ali će nakon tog talasa, ona opet biti vraćena na prethodno stanje, a to je za 20 do 25 odsto manja u odnosu na prošlu godinu, ocenila je Vujnovićeva. 

Pored pada cene iznajmljivanja stanova, smanjena i cena zakupa velikih poslovnih prostora, ukazala je Vujnovićeva, navodeći da je razlog tome što ljudi nemaju dovoljno novca, pa se iz velikih poslovnih objekata sele u manje.
Oni koji se umesto iznajmljivanja odluče na kupovinu stana, takodje, mogu da računaju na niže cene, uslovljene padom kupovne moći stanovništa i ekonomskom krizom, navela je suvlasnik agencije "Legat" Gordana Savković- Malinić. 

Tokom 2006. i 2007. godine, cene stanova u Beogradu bile su neverovatno visoke, čak nerealne, pa su one najviše i pale, dok su cene stanova na lokacijama koje su najtraženije, kao što su Vračar ili Senjak, smanjene za 20 do 25 odsto, objasnila je ona. 

Pre tri godine, kvadrat stana na Vračaru koštao je od 3.000 do 4.000 evra, a sada nov stan na istoj opštini ne košta više od 2.300 evra po kvadratu, navela je ona. 

Prema njenim rečima, stanovi u centru, oko ulica Knez Mihajlove, Jovanove, Jevremove ili Braće Jugovića su uvek na ceni, pa je prosečna cena kvadrata solidnog stana u tom delu oko 2.000 evra. 

Kada je reč o Novom Beogradu, najskuplji su stanovi oko Beogradske arene, čija je cena oko 2.000 evra i više za kvadrat, ukoliko je reč o novogradnji, dok je za istu površinu stana u blokovima ili drugim delovima te opštine potrebno izdvojiti od 1.300 do 1.800 evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik