Nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj razini

Bez autora
Jul 21 2011

Fizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u svibnju je u odnosu na isti lanjski mjesec bio manji za 8,4 posto. Time je nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj razini, dok je na mjesečnoj razini u svibnju prvi put u ovoj godini zabilježen njihov blagi rast. Tako su prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u svibnju bili veći u odnosu na travanj za 1,3 posto. Istodobno je svibanj bio 26. uzastopni mjesec u kojem je fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini. Od ukupnog broja radnih sati, građevinski radnici u svibnju su na zgradama odradili 47,5 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,5 posto. Na novim građevinama odrađeno je 59,9 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,1 posto.

Nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj raziniFizički obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u svibnju je u odnosu na isti lanjski mjesec bio manji za 8,4 posto, pokazuju kalendarski prilagođeni indeksi koje je objavio Državni zavod za statistiku.

Time je nastavljen pad građevinskih radova na godišnjoj razini, dok je na mjesečnoj razini u svibnju prvi put u ovoj godini zabilježen njihov blagi rast. Tako su prema desezoniranim indeksima, građevinski radovi u svibnju bili veći u odnosu na travanj za 1,3 posto. Istodobno je svibanj bio 26. uzastopni mjesec u kojem je fizički obujam građevinskih radova mjeren odrađenim satima radnika na gradilištima pao na godišnjoj razini.

Od ukupnog broja radnih sati, građevinski radnici u svibnju su na zgradama odradili 47,5 posto ukupnih sati rada, a na ostalim građevinama 52,5 posto. Na novim građevinama odrađeno je 59,9 posto ukupnih sati rada, a na rekonstrukcijama, popravcima i održavanju 40,1 posto, pokazuju statistike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik