Opština Budva: Plati komunalije pa gradi

Bez autora
Aug 24 2010

Odbornici budvanske Skupštine opštine usvojili su danas novu odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kojom je predviđena obaveza investitora da prije dobijanja građevinske dozvole izmire komunalije za gradnju planiranog objekta. Iz Opštine je objašnjeno da nijedan investitor više neće moći da gradi na području budvanske riivijere, ukoliko prije dobijanja građevinske dozvole nije izmirio komunalije za gradnju. Prethodno je izmijenjen Zakon o izgradnji objekata, s obzirom na to da je investitor ranije plaćao komunalije tek nakon završetka gradnje, odnosno prije dobijanja upotrebne dozvole. To je investitoru ostavljalo mogućnost da odugovlači izmirivanje komunalija, a onemogućavalo Opštinu pri naplati, pogootovo od onih koji su gradili stanove za tržište, kao i određeni broj hotela.

Opština Budva: Plati komunalije pa gradiOdbornici budvanske Skupštine opštine usvojili su danas novu odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, kojom je predviđena obaveza investitora da prije dobijanja građevinske dozvole izmire komunalije za gradnju planiranog objekta.

Iz Opštine je objašnjeno da nijedan investitor više neće moći da gradi na području budvanske riivijere, ukoliko prije dobijanja građevinske dozvole nije izmirio komunalije za gradnju. Oni su saopštili i da je prethodno izmijenjen Zakon o izgradnji objekata, s obzirom na to da je investitor ranije plaćao komunalije tek nakon završetka gradnje, odnosno prije dobijanja upotrebne dozvole.

To je investitoru ostavljalo mogućnost da odugovlači izmirivanje komunalija, a onemogućavalo Opštinu pri naplati, pogootovo od onih koji su gradili stanove za tržište, kao i određeni broj hotela.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik