Otkazano javno nadmetanje za deo Beograđanke

Bez autora
Aug 02 2020

Javno nadmetanje za deo Beograđanke", koje je bilo zakazano za danas, je otkazano, jer nije bilo zainteresovanih kupaca, saznaje RTS.

Grad Beograd ponudio je na prodaju svoj deo Palate Beograd po početnoj ceni od 20,6 miliona evra.

Pravo učešća u postupku javnog nadmetanja imaju sva fizička i pravna lica, a ukupno je ponuđeno više od 19.000 metara kvadratnih poslovnih prostora u ovoj zgradi.

Budući kupac treba da u roku od tri godine izvede građevinske i zanatske radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta uz obavezu da neće promeniti namenu zgrade.

Grad je obavezao kupca da položi depozit od deset odsto procenjene vrednosti, koji može da bude i veći, ukoliko se na tenderu bude pojavilo više ponuđača.

Beograđanka je dugo bila simbol našeg grada i važila je za jednu od najmodernijih zgrada na Balkanu. Danas pravi velike gubitke i nema potrebe da građani plaćaju njeno održavanje.

Beograđanka je izgrađena u periodu od 1969. do 1974. godine po projektu arhitekte Branka Pešića i jedno je od najznačajnijih ostvarenja beogradske arhitekture s kraja 60-ih godina 20. veka. Sa 23 sprata, u to vreme, predstavljala je najvišu zgradu Beograda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik