Otvoren Sajam "Investexpo"

Bez autora
Oct 26 2010

Sajmove investicija i nekretnina i energetike sa zaštitom životne sredine danas je otvorio predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, a prisutnima se obratio i potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja mr Mlađan Dinkić.Na 5. međunarodnom sajmu "Investexpo", koji će biti održan od 26. do 28. oktobra, svoje investicione potencijale predstaviće 54 lokalne samouprave. Broj lokalnih samouprava koje će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu povećan je za 20 posto u odnosu na 2009. godinu, a one će predstaviti značajan broj projekata.

Otvoren Sajam Sajmove investicija i nekretnina i energetike sa zaštitom životne sredine danas je otvorio predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić, a prisutnima se obratio i potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja mr Mlađan Dinkić.

Na 5. međunarodnom sajmu "Investexpo", koji će biti održan od 26. do 28. oktobra, svoje investicione potencijale predstaviće 54 lokalne samouprave. Broj lokalnih samouprava koje će učestvovati na ovogodišnjem Sajmu povećan je za 20 posto u odnosu na 2009. godinu, a one će predstaviti značajan broj projekata.

Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj će na Sajmu "Investexpo" organizovati regionalnu konferenciju o investicijama na kojoj će biti reči o iskustvima investitora iz regiona, ali i onih koji već posluju u Srbiji. Na štandu NALED-a predstaviće se osam opština koje su dobile NALED-ov sertifikat ili su u procesu dobijanja, a tokom Sajma šest opština će potpisati i deklaraciju o ispunjavanju standarda o povoljnom poslovnom okruženju. Taj sekretarijat sufinansirao je učešće 19 nerazvijenih i manje razvojenih lokalnih samouprava iz Vojvodine, koje će na Sajmu "Investexpo" predstaviti svoje investicione potencijale.

U terminu održavanja Sajma investicija, biće održan i 19. međunarodni sajam energetike sa zaštitom životne sredine, tokom kojeg će Pokrajinski sekretarijat za energetiku održati nekoliko stručnih skupova o pogonima za proizvodnju biomase i opremi u energetici.

Sajam će biti prilika da se domaćim investitorima predstave povoljne mogućnosti za finansiranje izgradnje pogona za proizvodnju biomase, koje nude banke i pokrajinski razvojni fondovi.

Generalni sponzor Sajmova "Investexpo" je kompanija "Dunav osiguranje", a ta kuća će na Sajmu predstaviti aktivnosti koje sprovodi u saradnji sa lokalnim samoupravama širom Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik