Počeli pripremni radovi na gradnji stanova na Voždovcu

Bez autora
Aug 30 2010

Ministar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić otvorio je danas pripremne radove na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" na Voždovcu. Prva faza radova odnosi na rušenje kasarne, uz napomenu da se očekuje da prvi stanovi budu useljivi 2012. godine. Na gradilištu će biti zaposleno 30.000 ljudi, a od 250 miliona evra vrednosti investicije samo za njihove plate biće utrošeno 70 miliona evra. Rušenje vojnih objekata u okviru kasarne izvodi preduzeće "Energoprojekt", radovi na izgradnji stanova počeće u oktobru. Početkom sledeće godine slični projekti biće pokrenuti i u ostalim većim gradovima u Srbiji, odnosno tamo gde postoji nedovoljno iskorišćeno vojno zemljište. Takođe, trenutno se pregovara i o dobijanju zemljišta IMT-a u Beogradu za izgradnju stanova.

Počeli pripremni radovi na gradnji stanova na VoždovcuMinistar životne sredine i prostornog planiranja u Vladi Republike Srbije Oliver Dulić otvorio je danas pripremne radove na izgradnji stambeno-poslovnog kompleksa na lokaciji kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" na Voždovcu.

Prva faza radova odnosi na rušenje kasarne, uz napomenu da se očekuje da prvi stanovi budu useljivi 2012. godine.

Na gradilištu će biti zaposleno 30.000 ljudi, a od 250 miliona evra vrednosti investicije samo za njihove plate biće utrošeno 70 miliona evra.

Rušenje vojnih objekata u okviru kasarne izvodi preduzeće "Energoprojekt", radovi na izgradnji stanova počeće u oktobru.

Početkom sledeće godine slični projekti biće pokrenuti i u ostalim većim gradovima u Srbiji, odnosno tamo gde postoji nedovoljno iskorišćeno vojno zemljište.

Takođe, trenutno se pregovara i o dobijanju zemljišta IMT-a u Beogradu za izgradnju stanova.

Stambeno-poslovni kompleks na prostoru nekadašnje kasarne imaće 4.578 stanova i 147 lokala, pri čemu su sredstva za izgradnju obezbeđena uz pomoć programa Vlade Srbije za podsticaj masovne stanogradnje.

Investitor projekta je Građevinska direkcija Srbije, a deo stanova biće namenjen rešavanju stambenih problema pripadnika Vojske Srbije.

 Prema današnjem saopštenju, prva useljenja u stanove počeće na proleće 2012. Godine. Vrednost pripremnih radova na rušenju vojnih objekata iznosi 99 miliona dinara.

Cena kvadratnog metra tih stanova biće niža od 1.290 evra, a na ovoj lokaciji biće izgrađene i dve škole, dva obdaništa, zdravstveni centar i drugi prateći objekti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik