Potpisan pravilnik o legalizaciji

Bez autora
Apr 12 2011

Pravilnik koji će omogućiti bržu, pojednostavljenu i jeftiniju legalizaciju bespravno sazidanih objekata stupio je u utorak na snagu. Sada su na potezu lokalne samouprave i od njih se očekuje da budu efikasnije u rešavanju predmeta ne samo u postupku legalizacije već i u izdavanju građevinskih dozvola.Stupanjem na snagu Pravilnika o legalizaciji učinjen je veliki iskorak i omogućeno je lokalnim administracijama da uđu u taj postupak.

Potpisan pravilnik o legalizacijiPravilnik koji će omogućiti bržu, pojednostavljenu i jeftiniju legalizaciju bespravno sazidanih objekata stupio je u utorak na snagu.

Ministar Oliver Dulić, koji je potpisao ovaj dokument, kaže da su sada na potezu lokalne samouprave i da od njih očekuje da budu efikasnije u rešavanju predmeta ne samo u postupku legalizacije već i u izdavanju građevinskih dozvola.

- Stupanjem na snagu Pravilnika o legalizaciji učinili smo veliki iskorak i omogućili lokalnim administracijama da uđu u taj postupak - ističe Dulić.

- Tako će izmenjeni Zakon o planiranju i izgradnji dati svoj puni efekat ne samo u postupku legalizacije, već i u ubrzavanju izdavanja građevinskih dozvola, lakšeg i bržeg planiranja prostora. Očekujem od lokalnih samouprava da od danas budu agilne i efikasne, jer u ovoj godini niko nema pravo da „spava“.

Izmenama zakona i pravilnikom o legalizaciji maksimalno je redukovana neophodna tehnička dokumentacija. Mnogima ni imovinsko-pravni osnov više neće biti problem.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik