Prodat manji dio opreme Peveca u Banja Luci

Bez autora
Aug 24 2010

Na današnjoj četvrtoj po redu licitaciji za prodaju imovine bankrotiranog banjalučkog tržnog centra "Pevec" došlo je do unovčenja samo dijela imovine i opreme ove kompanije u vrijednosti od 200.000 KM. Na licitaciji se prodavalo i atraktvno zemljište u Tuzli, čija vrijednost je procijenjena na pet miliona KM, ali ni ovaj put nije bilo prijavljenih kupaca. Za kupovinu zemljišta 36.837 metara kvadratnih u Tuzli postoje zainteresovani kupci, ali izgleda da očekuju smanjenje njegove cijene, do čega, prema sadašnjim odlukama Skupštine povjerilaca, neće doći. Najveći dio imovine banjalučkog "Peveca" ranije su preuzele mađarska i bh. poslovnica austrijske Raiffeisen banke, koje su od ovog tržnog centra po osnovu odobrenih kredita potraživale više od 28 miliona KM. Stečajni postupak u banjalučkom tržnom centru otvoren je 26. novembra prošle godine, nakon što je u ogromne probleme zapala njegova matična kompanija u Hrvatskoj. Do pokretanja stečajnog postupka u banjalučkom "Pevecu" došlo je samo 15 mjeseci nakon njegovog otvaranja.

Prodat manji dio opreme Peveca u Banja LuciNa današnjoj četvrtoj po redu licitaciji za prodaju imovine bankrotiranog banjalučkog tržnog centra "Pevec" došlo je do unovčenja samo dijela imovine i opreme ove kompanije u vrijednosti od 200.000 KM.

Na licitaciji se prodavalo i atraktvno zemljište u Tuzli, čija vrijednost je procijenjena na pet miliona KM, ali ni ovaj put nije bilo prijavljenih kupaca.

"Za kupovinu zemljišta 36.837 metara kvadratnih u Tuzli postoje zainteresovani kupci, ali izgleda da očekuju smanjenje njegove cijene, do čega, prema sadašnjim odlukama Skupštine povjerilaca, neće doći", rekla je Mirjana Golić, stečajni upravnik "Peveca".

Najveći dio imovine banjalučkog "Peveca" ranije su preuzele mađarska i bh. poslovnica austrijske Raiffeisen banke, koje su od ovog tržnog centra po osnovu odobrenih kredita potraživale više od 28 miliona KM.

Stečajni postupak u banjalučkom tržnom centru otvoren je 26. novembra prošle godine, nakon što je u ogromne probleme zapala njegova matična kompanija u Hrvatskoj. Do pokretanja stečajnog postupka u banjalučkom "Pevecu" došlo je samo 15 mjeseci nakon njegovog otvaranja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik