Prodata zgrada "Aeroinženjeringa"

Bez autora
Jun 27 2011

Zgrada "Aeroinženjeringa" na Novom Beogradu, veličine 9.500 kvadratnih metara, prodata je Ministarstvu pravde za 800 miliona dinara, (oko osam miliona evra). Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen potvrdio je da je Ministarstvo pravde kupilo zgradu 14. juna i naveo da će u njoj biti smešten Parnični sud. Osam miliona evra koliko je plaćeno ići će na namirenje poverilaca "Aeronžinjeringa" iz stečajnog postupka. Zgrada se nalazi u ulici Bulevara Nikole Tesle 42, a prodata je metodom neposredne pogodbe. Ponuđena cena je bila manja od 50 odsto procenjene vrednosti imovine, pa je prodaju, prema važećim propisima, trebalo da odobri Odbor poverilaca "Aeroinženjeringa", što je na kraju i učinio 17. juna ove godine.

Prodata zgrada "Aeroinženjeringa"Ministarstvo pravde kupilo zgradu "Aeroinženjeringa" na Novom Beogradu za osam miliona evra. Zgrada ima 180 kancelarija i u njoj će biti smešten Parnični sud.

Zgrada "Aeroinženjeringa" na Novom Beogradu, veličine 9.500 kvadratnih metara, prodata je Ministarstvu pravde za 800 miliona dinara, (oko osam miliona evra), izjavio je direktor službe za informisanje u Agenciji za privatizaciju Dušan Belanović.

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen potvrdio je da je Ministarstvo pravde kupilo zgradu 14. juna i naveo da će u njoj biti smešten Parnični sud.

Homen je objasnio da će osam miliona evra koliko je plaćeno ići na namirenje poverilaca "Aeronžinjeringa" iz stečajnog postupka.

Zgrada se nalazi u ulici Bulevara Nikole Tesle 42, a prodata je metodom neposredne pogodbe.

Ponuđena cena je bila manja od 50 odsto procenjene vrednosti imovine, pa je prodaju, prema važećim propisima, trebalo da odobri Odbor poverilaca "Aeroinženjeringa", što je na kraju i učinio 17. juna ove godine.

"Ministarstvo pravde planira da tu bude smešten Parnični sud u kome će se odvijati svi parnični postupci a cela transakcija je obavljena u sklopu rešavanja pitanja smeštaja sudija, odnosno sudova u Beogradu", rekao je Homen.

"Pomenuta zgrada ima 180 kancelarija, koje su u dobrom stanju", rekao je Homen i napomenuo da će biti potrebna mala ulaganja u njihovu adaptaciju za potrebe suda.

Prema Homenovim rečima planira se da sud počne da radi od 1. januara sledeće godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik