Raste potražnja za privatnim ostrvima

Bez autora
Apr 22 2020

Dok mnogi tokom karantina sanjaju o kući s dvorištem, milijarderi u svom stilu traže privatna ostrva na kojim žele pronaći utočište u vrijeme pandemije smrtonosnog korona virusa.

Milijarderi koji su zatvoreni u svojim apartmanima i penthousima sada žele kupiti privatna ostrva. Potražnja za privatnim ostrvima je prema riječima Džona Kristija, agenta agencije HG Christie, u posljednjih šest sedmica učetvorostučena.

"Ista stvar se dogodila i nakon terorističkih napada u SAD-u 11. septembra 2001. godine. Ljudi su bili uplašeni i tražili su sigurno utočište. U ovom trenutku svi vlasnici privatnih ostrva borave na njima i tu planiraju ostati do kraja pandemije, dok su ranije tu provodili dva mjeseca godišnje", rekao je Kristi.

Jedan od privatnih otoka ima i milijarder Ričard Branson, koji ga je ponudio na prodaju kako bi spasio svoj biznis teško pogođen pandemijom korona virusa.

Radi se o karipskom ostrvu Neker koji vrijedi 150 miliona evra. Inače, ostrvo se iznajmljuje, a noć košta oko 122.000 dolara. Na ostrvu je izgrađena velika kuća u kojoj može spavati do 30 ljudi, a nudi pogled na okean i okolna ostrva.

Kuća je uništena u požaru 2011. godine kada je munja uzrokovala požar. Tada je glumica Kejt Vinslet spasila Bransonovu majku. Nakon rekonstrukcije je ponovo otvorena 2013. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik