Razmatra se izdvajanje dodatnih sredstava za kupovinu kuća na selu

Bez autora
Oct 13 2021

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas da je interesovanje za konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom veliko i da dnevno stiže između 20 i 30 zahteva.

Krkobabić je u izjavi za Televiziju „Prva“ preneo da je pre nekoliko dana razgovarao sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem o tome da se zbog velikog interesovanja mladih novim rebalansom budžeta izdvoje dodatna sredstva za pomenutu namenu.

On je, govoreći o uslovima za konkurisanje, naveo da parovi ne mogu biti stariji od 45 godina i ne mogu da imaju imovinu, stan ili kuću, kao i da moraju da imaju želju da žive na selu.

Krkobabić je istakao da je ta starosna granica određena zbog toga što statistika u našoj zemlji pokazuje da imamo 250.000 neoženjenih muškaraca i 100.000 neudatih žena do 45 godina.

Prema njegovim rečima, ukoliko parovi ne mogu da pronađu kuću u jednoj opštini, mogu je potražiti u drugoj, a kuće koje se otkupljuju moraju da imaju vodu i struju, da budu ograđene i da su rešeni imovinsko-pravni odnosi.

Ministar je objasnio da država finansira mlade parove da kupe te kuće u vrednosti do najviše 1,2 miliona dinara po objektu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik