REAG ulazi na cg tržište

Bez autora
Jun 13 2010

Kompanija REAG (Real estate advisory group) jedna od vodećih u svijetu u sektoru nekretnina, namjerava da uskoro otvori kancelariju u Crnoj Gori. To dokazuje da je crnogorsko tržište nekretnina veoma perspektivno jer je REAG jedna od vodećih firmi u tom sektoru. REAG već nekoliko godina intenzivno prati kretanja na crnogorskom tržištu nekretnina. Ta firma ima svoje kancelarije, a prisutna je u 15 zemalja Evrope, među kojima su i Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Turska i Grčka. REAG je dio američke Apprisial grupe koja je u Evropi prepoznata kao lider u oblasti procjene vrijednosti preduzeća i konsultatskih usluga u sektoru nekretnina. Crna Gora se ove godine po drugi put predstavila na sajmu nekretnina i investicionih potencijala u Milanu, tokom koje je organizovana i prezentacija njenih investicionih potencijala.

REAG ulazi na cg tržišteKompanija REAG (Real estate advisory group) jedna od vodećih u svijetu u sektoru nekretnina, namjerava da uskoro otvori kancelariju u Crnoj Gori, najavili su njeni predstavnici.

Oni su o planovima za otvaranje kancelarije u Podgorici razgovarali sa predstavnicima Ministarstva uređenja prostora i zaštite životne sredine na sajmu nekretnina i investicija u Milanu.

„To dokazuje da je crnogorsko tržište nekretnina veoma perspektivno jer je REAG jedna od vodećih firmi u tom sektoru", kazali su iz Ministarstva.

REAG već nekoliko godina intenzivno prati kretanja na crnogorskom tržištu nekretnina. Ta firma ima svoje kancelarije, a prisutna je u 15 zemalja Evrope, među kojima su i Njemačka, Velika Britanija, Rusija, Turska i Grčka.

REAG je dio američke Apprisial grupe koja je u Evropi prepoznata kao lider u oblasti procjene vrijednosti preduzeća i konsultatskih usluga u sektoru nekretnina.

Crna Gora se ove godine po drugi put predstavila na sajmu nekretnina i investicionih potencijala u Milanu, tokom koje je organizovana i prezentacija njenih investicionih potencijala.

Ministar uređenja prostora Branimir Gvozdenović i njegovi saradnici su tokom sajma imali i niz bilateralnih sastanaka sa vodećim kompanijama iz sektora nekretnina, planiranja i urbanog razvoja.

Pomoćnik ministra uređenja prostora i zaštite životne sredine Marko Vujović ocijenio je da je Crna Gora, uprkos određenim usporavanjima na globalnom sektoru nekretnina, uspjela da privuče pažnju i da je njen štand imao dobru posjetu. On je podsjetio da je Crna Gora od organizatora dobila nagradu za zapažen nastup na sajmu.

„Veoma smo zadovoljni nastupom, interesovanjem i posjetom", rekao je Vujović dodajući da je na sajmu organizovano niz konferencija među kojima i ona o modelima pomoći stanovništvu da riješe stambeno pitanje.

„Na konferenciji je ocijenjeno da je projekta Hiljadu plus koji će se sprovoditi u Crnoj Gori veoma originalan. Obično su se druge države fokusirale na određene kategorije stanovništva, dok u Crnoj Gori svoj interes mogu prepoznati banke i građevinske kompanije", naveo je Vujović.

Dodao je da je takav model izazvao veliko interesovanje na sajmu i da su brojni učesnici postavljali pitanja o tom crnogorskom projektu

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik