Šest milijardi dinara za građevinsku industriju

Bez autora
Nov 10 2010

Vlada Vojvodine usvojila je danas Uredbu koja će omogućiti realizaciju 110 projekta u oblasti građevinske industrije, u vrednosti od blizu šest milijardi dinara. Pokrajina će obezbediti 50 odsto sredstva, a Vlada Srbije ostatak iznosa.Ta sredstva će se investirati u zajedničke projekte sa republičkom vladom. Dodaje se da će projekti obuhvatiti radove i investicione poduhvate u Vojvodini koji su već započeti, kao i one koji su planirani u budućnosti. Vlada je ocenila da time za investitore "dolazi lakši i bolji period".

Šest milijardi dinara za građevinsku industrijuVlada Vojvodine usvojila je danas Uredbu koja će omogućiti realizaciju 110 projekta u oblasti građevinske industrije, u vrednosti od blizu šest milijardi dinara, saopšteno je nakon sednice vlade.

Pokrajina će obezbediti 50 odsto sredstva, a Vlada Srbije ostatak iznosa. Ta sredstva će se investirati u zajedničke projekte sa republičkom vladom, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će projekti obuhvatiti radove i investicione poduhvate u Vojvodini koji su već započeti, kao i one koji su planirani u budućnosti. Vlada je ocenila da time za investitore "dolazi lakši i bolji period".

Pokrajinska vlada danas je dala saglasnost i na Program rada i finansijski plan Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama za 2010. godinu.

Osnovna uloga tog centra je da pomogne u sticanju novih znanja i veština radi lakšeg zapošljavanja, podrži razvoj preduzetništva i pomogne u otpočinjanju poslovanja.

Edukativni centar pružaće usluge obrazovanja odraslih, kao vid doživotnog učenja za aktuelne potrebe tržišta rada.

Finansijski plan tog centra obuhvata sredstva od 32,4 miliona dinara, od čega 29,4 miliona dinara predstavljaju sredstva dobijena iz donacija preko programa Integrisane kvalifikacione šeme, koji se realizuje uz podršku austrijske vlade.

Vlada je danas prihvatila i da u Vojvodini budu osnovane tri nove ustanove za porodični smeštaj u Subotici, Novom Sadu i u Beloj Crkvi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik