Skoro 100.000 oduzetih kuća Amerikancima u avgustu

Bez autora
Sep 16 2010

Kreditori su u Sjedinjenim Američkim Državama tokom avgusta oduzeli više stambenih objekata nego u bilo kojem drugom mesecu od početka hipotekarne krize u toj najvećoj svetskoj privredi. Američke banke su počele da oduzimaju sve veći broj nekretnina kako bi raščistile nagomilane slučajeve neplaćanja kredita.One planiraju da te objekte stave na prodaju, ali ne mogu sebi da priušte da ih sve odjednom stave na tržište iz straha od pada cena. Banke su prošlog meseca zbog neplaćanja kredita oduzele 95.345 stanova i kuća, što je tri odsto više u odnosu na jul i 25 odsto više nego u avgustu 2009.

Skoro 100.000 oduzetih kuća Amerikancima u avgustuKreditori su u Sjedinjenim Američkim Državama tokom avgusta oduzeli više stambenih objekata nego u bilo kojem drugom mesecu od početka hipotekarne krize u toj najvećoj svetskoj privredi, pokazali su danas podaci firme "Rielti Trek".

Američke banke su počele da oduzimaju sve veći broj nekretnina kako bi raščistile nagomilane slučajeve neplaćanja kredita. One planiraju da te objekte stave na prodaju, ali ne mogu sebi da priušte da ih sve odjednom stave na tržište iz straha od pada cena.

Ta istraživačka agencija je saopštila da su banke prošlog meseca zbog neplaćanja kredita oduzele 95.345 stanova i kuća, što je tri odsto više u odnosu na jul i 25 odsto više nego u avgustu 2009, prenela je agencija AP.

To je deveti mesec zaredom da se povećava broj oduzetih nekretnina na godišnjem nivou, a prethodno je rekord zabeležen u maju, navodi se u saopštenju "Rielti Treka".

Sve više raste zabrinutost da bi oporavak tržišta nekretnina u SAD mogao da posustane zbog uporno visoke stope nezaposlenosti, sporog privrednog oporavka i pada potrošačkog poverenja. Prodaja kuća i stanova je na američkom tržištu značajno pala nakon što je u aprilu istekla primena poreskih kredita za kupovinu nekretnina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik