Slovenija s najvećim padom vrijednosti građevinskih radova u EU

Bez autora
Nov 18 2010

Najveći je pad vrijednosti građevinskih radova na području Europske unije u rujnu na mjesečnoj razini zabilježila Slovenija, gdje je spomenuti pad iznosio 8,3 posto. Na drugom je mjestu Slovačka sa 7,6-postotnim padom, a na trećem Portugal, gdje je rujanski pad vrijednosti građevinskih radova iznosio 4,6 posto. U odnosu na rujan prošle godine, vrijednost građevinskih radova u Sloveniji se smanjila za 18,5 posto, što je državu smjestilo na drugo mjesto, iza Španjolske koja je pretrpjela čak 37,3-postotni pad. Cijela je eurozona zabilježila pad vrijednosti građevinskih radova, na mjesečnoj razini 2,1-postotan, a na godišnjoj 8,1-postotan.

Slovenija s najvećim padom vrijednosti građevinskih radova u EUNajveći je pad vrijednosti građevinskih radova na području Europske unije u rujnu na mjesečnoj razini zabilježila Slovenija, gdje je spomenuti pad iznosio 8,3 posto, objavio je Eurostat.

Na drugom je mjestu Slovačka sa 7,6-postotnim padom, a na trećem Portugal, gdje je rujanski pad vrijednosti građevinskih radova iznosio 4,6 posto.

U odnosu na rujan prošle godine, vrijednost građevinskih radova u Sloveniji se smanjila za 18,5 posto, što je državu smjestilo na drugo mjesto, iza Španjolske koja je pretrpjela čak 37,3-postotni pad. Cijela je eurozona zabilježila pad vrijednosti građevinskih radova, na mjesečnoj razini 2,1-postotan, a na godišnjoj 8,1-postotan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik