Svislajon Takovo ugovorila konverziju zemljišta

Bez autora
Jul 20 2011

Kompanija Svislajon (Swislion) Takovo potpisala je danas sa Ministarstvom finansija i opštinom Gornji Milanovac ugovor o konverziji zemljišta na kojem gradi poslovno-stambene zgrade. Potpisivanje ugovora je uslov za dobijenje dozvola za nastavak gradnje zgrada, kao i uplata 6,7 miliona dinara. Građevinski radovi su počeli proletos, a u planu je izgradnja 78 stanova, osam lokala, devet apartmana i jednog restorana. Polovinu novca od uplate Takova za sticanje svojine nad zemljištem će dobiti opština, a drugi deo Fond za restituciju Srbije. Svi koji grade u opštini imaju isti tretman i niko neće dobiti dozvole dok ne izmire finasijske obaveze. Novac za konverziju zemljišta ranije je bio obezbeđen, ali je problem bio u zakonskoj regulativi. Do kraja meseca će novca biti uplćen i nastavljeni radovi. Svislajon-Takovo imao obavezu preme Agenciji za privatizaciju da izgradi 78 stanova za radnike u Gornjem Milanovcu koji će iduće godine dobiti ključeve.

Svislajon Takovo ugovorila konverziju zemljištaKompanija Svislajon (Swislion) Takovo potpisala je danas sa Ministarstvom finansija i opštinom Gornji Milanovac ugovor o konverziji zemljišta na kojem gradi poslovno-stambene zgrade.

Potpisivanje ugovora je uslov za dobijenje dozvola za nastavak gradnje zgrada, kao i uplata 6,7 miliona dinara.

Građevinski radovi su počeli proletos, a u planu je izgradnja 78 stanova, osam lokala, devet apartmana i jednog restorana.

Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je da će polovinu novca od uplate Takova za sticanje svojine nad zemljištem dobiti opština, a drugi deo Fond za restituciju Srbije.

"Svi koji grade u opštini imaju isti tretman i niko neće dobiti dozvole dok ne izmire finasijske obaveze", istakao je Mirković.

Direktor "Takovo" Miroslav Jovičić je rekao agenciji Beta da je novac za konverziju zemljišta ranije bio obezbeđen, ali je problem bio u zakonskoj regulativi.

"Do kraja meseca će novca biti uplćen i nastavljeni radovi", najavio je Jovičić.

On je istakao da je Svislajon-Takovo imao obavezu preme Agenciji za privatizaciju da izgradi 78 stanova za radnike u Gornjem Milanovcu koji će iduće godine dobiti ključeve.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik