Treći pokušaj prodaje dijela imovine Medicinske elektronike

Bez autora
Aug 16 2011

Treća javna licitacija za prodaju trećine imovine ''Medicinske elektronike'' iz Banjaluke u stečaju biće objavljena u četvrtak, 18. avgusta, potvrdio je danas Srni stečajni upravnik ovog preduzeća Lazo Tomić. Tomić je rekao da su uslovi za treću licitaciju ostali nepromijenjeni u odnosu na drugu na koju se niko nije javio. On je precizirao da uslovi podrazumijevaju prodaju trećine ili oko sedam miliona maraka od ukupno procijenjene vrijednosti imovine koja iznosi 21 milion, nastavak djelatnosti najmanje pet godina, te preuzimanje 35 radnika medicinske struke. U "Medicinskoj elektronici" 14. jula prošle godine otvoren je stečajni postupak. Jedan od osnovnih razloga za pokretanje stečajnog postupka je nelikvidnost firme i blokada njenih računa koja traje duže vrijeme i zbog toga što ovo preduzeće dugo nije u stanju da izvršava obaveze. Tomić se ranije založio za stečaj kroz reorganizaciju da bi bio sačuvan perspektivni dio "Medicinske elektronike", koji podrazumijeva očuvanje Centra za medicinska istraživanja i razvoj zdravstvene zaštite, koji je zdrav dio ove firme.

Treći pokušaj prodaje dijela imovine Medicinske elektronikeTreća javna licitacija za prodaju trećine imovine ''Medicinske elektronike'' iz Banjaluke u stečaju biće objavljena u četvrtak, 18. avgusta, potvrdio je danas Srni stečajni upravnik ovog preduzeća Lazo Tomić.

Tomić je rekao da su uslovi za treću licitaciju ostali nepromijenjeni u odnosu na drugu  na koju se niko nije javio.

On je precizirao da uslovi podrazumijevaju prodaju trećine ili oko sedam miliona maraka od ukupno procijenjene vrijednosti imovine koja iznosi 21 milion, nastavak djelatnosti najmanje pet godina, te preuzimanje 35 radnika medicinske struke.

U "Medicinskoj elektronici" 14. jula prošle godine otvoren je stečajni postupak. Jedan od osnovnih razloga za pokretanje stečajnog postupka je nelikvidnost firme i blokada njenih računa koja traje duže vrijeme i zbog toga što ovo preduzeće dugo nije u stanju da izvršava   obaveze.

Tomić se ranije založio za stečaj kroz reorganizaciju da bi bio sačuvan perspektivni dio "Medicinske elektronike", koji podrazumijeva očuvanje Centra za medicinska istraživanja i razvoj zdravstvene zaštite, koji je zdrav dio ove firme. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik