Turističke inspekcije kontrolišu gradnju turističkih objekata

Bez autora
Sep 20 2011

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da će investitori koji premaše rok izgradnje ili renoviranja turističkih objekata u Beogradu i Novom Sadu biti novčano kažnjeni, a predviđene kazne su do dva miliona evra na godišnjem nivou. Te kazne su predviđene usvojenom Uredbom o utvrđivanju prioritetnih turističkih destinacija, zona, lokacija i kategorija objekata u mestima za odmor i turističkim mestima u prioritetnim turističkim destinacijama. Ovom uredbom, koja je doneta u junu ove godine, svi nedovršeni turistički objekti imaju rok od dve godine za završetak radova, a rokovi su određeni i za izgradnju novih turističkih objekata. Oni koji se budu odlučili da kupe hotele moraju da budu svesni roka za završetak radova, kako za renoviranje, tako i za izgradnju novih hotela.

Turističke inspekcije kontrolišu gradnju turističkih objekataMinistar ekonomije i regionalnog razvoja u Vladi Republike Srbije Nebojša Ćirić izjavio je danas da će investitori koji premaše rok izgradnje ili renoviranja turističkih objekata u Beogradu i Novom Sadu biti novčano kažnjeni, a predviđene kazne su do dva miliona evra na godišnjem nivou.

Te kazne su predviđene usvojenom Uredbom o utvrđivanju prioritetnih turističkih destinacija, zona, lokacija i kategorija objekata u mestima za odmor i turističkim mestima u prioritetnim turističkim destinacijama.

Ovom uredbom, koja je doneta u junu ove godine, svi nedovršeni turistički objekti imaju rok od dve godine za završetak radova, a rokovi su određeni i za izgradnju novih turističkih objekata.

Oni koji se budu odlučili da kupe hotele moraju da budu svesni roka za završetak radova, kako za renoviranje, tako i za izgradnju novih hotela.

Kako je izjavio ministar Ćirić, resornom ministarstvu prioritet nije da naplati kazne, već da projekti renoviranja i izgradnje turističkih objekata budu gotovi u predviđenom roku. Od sada će turističke inspekcije kontrolisati radove, a prioritetni objekti su u užem centru Beograda i Novog Sada.

Ova uredba trenutno se odnosi na Beograd i Novi Sad, a uskoro će se primenjivati i u drugim gradovima u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik