U Kragujevcu uskoro stanovi čiju gradnju finansira država

Bez autora
Jul 05 2011

U naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu biće izgrađene dve zgrade sa oko 100 stanova u vrednosti od oko tri miliona evra. Izgradnja tih stanova u Staroj radničkoj koloniji realizuje se u okviru programa Vlade Srbije za podsticaj razvoja domaćeg građevinskog sektora. Rok za izradu projekta i izgradnju lamela je 15 meseci. Od ukupne vrednosti investicije, Vlada Srbije je kroz program podrške građevinskoj industriji odobrila 173 miliona dinara, a ostatak su ulaganja iz budžeta grada i Gradske stambene agencije u Kragujevcu. Na konkursu za posao pobedila je beogradska firma „Deneza“ koja će učestvovati u izgradnji objekata ukupne površine preko 7.600 kvadrata. „Deneza“ je jedina firma od 12 po pozivu, koja se regularno javila na konkurs. Oko 65 stanova namenjeno je za poslednji krug raseljavanja žitelja baraka u Staroj radničkoj koloniji, a ostatak će biti dodeljen socijalno ugroženim porodicama ili će se prodavati po povlašćenim uslovima koje određuje Gradska stambena agencija.

U Kragujevcu uskoro stanovi čiju gradnju finansira državaU naselju Stara radnička kolonija u Kragujevcu biće izgrađene dve zgrade sa oko 100 stanova u vrednosti od oko tri miliona evra, najavljeno je juče u gradskoj upravi.

Izgradnja tih stanova u Staroj radničkoj koloniji realizuje se u okviru programa Vlade Srbije za podsticaj razvoja domaćeg građevinskog sektora.

Član Gradskog veća Kragujevca za investicije i razvoj gradskih resursa Nebojša Vasiljević rekao je novinarima da je rok za izradu projekta i izgradnju lamela 15 meseci.

Prema njegovim rečima, od ukupne vrednosti investicije, Vlada Srbije je kroz program podrške građevinskoj industriji odobrila 173 miliona dinara, a ostatak su ulaganja iz budžeta grada i Gradske stambene agencije u Kragujevcu.

Vasiljević je rekao da je na konkursu za posao pobedila beogradska firma „Deneza“ koja će učestvovati u izgradnji objekata ukupne površine preko 7.600 kvadrata. „Deneza“ je jedina firma od 12 po pozivu, koja se regularno javila na konkurs“, rekao je on.

Vasiljević je naveo da je oko 65 stanova namenjeno za poslednji krug raseljavanja žitelja baraka u Staroj radničkoj koloniji, a ostatak će biti dodeljen socijalno ugroženim porodicama ili će se prodavati po povlašćenim uslovima koje određuje Gradska stambena agencija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik