U lipnju obujam građevinskih radova 3,8% veći nego lani

Bez autora
Aug 28 2023

Obujam građevinskih radova u lipnju je prema kalendarski prilagođenim indeksima bio veći za 3,8% nego u istom mjesecu prošle godine, a za 0,7% u odnosu na svibanj ove godine, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Podaci DZS-a pokazuju da je u lipnju obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 6,3% u odnosu na lipanj 2022. godine, a obujam radova na ostalim građevinama manji za 0,2%.

U odnosu na svibanj ove godine, obujam građevinskih radova na zgradama je bio manji za 0,4%, a na ostalim građevinama veći za 1,8%.

U lipnju je 60,8% radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 39,2% na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama je odrađeno 53,1%, a na ostalim građevinama 46,9% radnih sati.

Statistika prema izvornim indeksima pokazuje da je u prvih šest ovogodišnjih mjeseci obujam građevinskih radova porastao za 3,2% u odnosu na prvih šest mjeseci 2022. godine.

Pritom je obujam radova izvedenih na zgradama bio veći za 6,7% u odnosu na razdoblje od siječnja do lipnja 2022. godine, a obujam radova na ostalim građevinama manji za 2,3%.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik