Uprava za nekretnine: Katastar nepokretnosti za uređeniju Crnu Goru

Bez autora
Mar 08 2011

Uprava za nekretnine Crne Gore će 10. marta pokrenuti kampanju "Radimo zajedno katastar nepokretnosti za uređeniju Crnu Goru", kojom upućuje poziv građanima da obilježe svoje zemljište. Cilj ove kampanje je osnivanje katastra nepokretnosti na dijelu opštine Podgorica, u skladu sa Glavnim projektom kojim je predviđena realizacija radova za osnivanje katastra nepokretnosti za 23 katastarske opštine: Bezjovo, Bolje sestre, Brskut, Budza, Dinoša, Donje Stravce, Donji Zatrijebač, Fundina, Gornje Stravce, Gornji Zatrijebač, Gruda, Hoti, Koći, Kržanja, Momce, Medun, Orahovo, Rijeka, Stari Traboin, Trmanje, Tuzi, Ubli i Vrbica. Planiranje radova po ovom Glavnom porojektu je u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o usvajanju Srednjoročnog programa radova na premjeru i izradi katastra nepokretnosti za period 2008-2013.godine, od 27.07.2007.godine, i prioritetima na osnovu zahtjeva proisteklih iz Strategije razvoja saobraćaja Crne Gore, Strategije regionalnog razvoja Crne Gore kao i Prostornog plana Crne Gore.

Uprava za nekretnine: Katastar nepokretnosti za uređeniju Crnu GoruUprava za nekretnine Crne Gore će 10. marta pokrenuti kampanju "Radimo zajedno katastar nepokretnosti za uređeniju Crnu Goru", kojom upućuje poziv građanima da obilježe svoje zemljište.

Cilj ove kampanje je osnivanje katastra nepokretnosti na dijelu opštine Podgorica, u skladu sa Glavnim projektom kojim je predviđena realizacija radova za osnivanje katastra nepokretnosti za 23 katastarske opštine: Bezjovo, Bolje sestre, Brskut, Budza, Dinoša, Donje Stravce, Donji Zatrijebač, Fundina, Gornje Stravce, Gornji Zatrijebač, Gruda, Hoti, Koći, Kržanja, Momce, Medun, Orahovo, Rijeka, Stari Traboin, Trmanje, Tuzi, Ubli i Vrbica.

Planiranje radova po ovom Glavnom porojektu je u skladu sa Odlukom Vlade Crne Gore o usvajanju Srednjoročnog programa radova na premjeru i izradi katastra nepokretnosti za period 2008-2013.godine, od 27.07.2007.godine, i prioritetima na osnovu zahtjeva proisteklih iz Strategije razvoja saobraćaja Crne Gore, Strategije regionalnog razvoja Crne Gore kao i Prostornog plana Crne Gore.

Osnivanjem katastra nepokretnosti će se obezbijediti podaci o nepokretnostima i pravima na njima, i istovremeno će se izraditi digitalni katastarski planovi sa visinskom predstavom terena i digitalni ortofoto planovi neophodni kao geometrijska podloga za izradu tehničke dokumentacije kod planiranja prostora.

S ciljem efikasnije realizacije ove kampanje, Uprava za nekretnine je pripremila flajere za građane, na kojima će se naći osnovne informacije o procedurama i pravilima obilježavanja zemljišta. Takođe, Uprava je pripremila i saopštenja koja će biti postavljena u  svim mjesnim zajednicama u kojima će se realizovati obilježavanje zemljišta, a u nekima će informacije biti postavljene i na bilbordima.

Osim ovih vidova komunikacije sa građanima, u toku kampanje će biti emitovan i video spot, urađen u saradnji sa The books of knjige, sa kojima je Uprava za nekretnine i ranije sarađivala kada su akcije ''Obilježi svoje'' u pitanju.

Kampanja ''Radimo zajedno katastar nepokretnosti za uređeniju Crnu Goru'' će trajati do 10.04.2011.godine, kada se očekuje završetak radova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik