Valjevo kreditira legalizaciju objekata

Bez autora
Jun 21 2011

Gradska uprava u Valjevu kreditira legalizaciju stambenih objekata, pa će do kraja 2011. godine 300 domaćinstava u tri gradska naselja moći da potrebnu dokumentaciju za taj posao plate na 24 beskamatne mesečne rate. Potrebna dokumentacija za tih 300 domaćinstava biće pribavljena "po službenoj dužnosti" za šta je u gradskom budžetu planirano 10 miliona dinara. Od 2003. do marta 2010. podneto je 10.300 zahteva za legalizaciju bespravnih objekata na području Valjeva, a rešeno je samo 250 predmeta zbog toga što građani nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju. Jedan od razloga je teška ekonomska situacija većine tih građana, kojima je za pribavljanje potrebnih "papira" za legalizaciju objekta veličine do 150 kvadrata potrebno od 30 do 40 hiljada dinara. To je bio osnovni razlog zbog kojeg su se u lokalnoj samoupravi odlučili da beskamatno kreditiraju građane, te se ta podrška odnosi samo na stambene objekte do 150 kvadrata, a takvih je skoro 4.000 u Valjevu.

Valjevo kreditira legalizaciju objekataGradska uprava u Valjevu kreditira legalizaciju stambenih objekata, pa će do kraja 2011. godine 300 domaćinstava u tri gradska naselja moći da potrebnu dokumentaciju za taj posao plate na 24 beskamatne mesečne rate.

Prema rečima načelnice jedne od dve gradske uprave u Valjevu, Dragane Đenić potrebna dokumentacija za tih 300 domaćinstava biće pribavljena "po službenoj dužnosti" za šta je u gradskom budžetu planirano 10 miliona dinara.

Đenić je precizirala da je od 2003. do marta 2010. podneto 10.300 zahteva za legalizaciju bespravnih objekata na području Valjeva, a da je rešeno samo 250 predmeta zbog toga što građani nisu dostavili svu potrebnu dokumentaciju.

"Jedan od razloga je teška ekonomska situacija većine tih građana, kojima je za pribavljanje potrebnih 'papira' za legalizaciju objekta veličine do 150 kvadrata potrebno od 30 do 40 hiljada dinara", kazale je Đenić.

Dodala je da je to bio osnovni razlog zbog kojeg su se u lokalnoj samoupravi odlučili da beskamatno kreditiraju građane, te da se ta podrška odnosi samo na stambene objekte do 150 kvadrata, a takvih je skoro 4.000 u Valjevu.

Đenić je danas najavila da će "ovlašćena lica" od sledeće sedmice obilaziti 300 građane u naseljima kojima je odobrena beskamatna pozajmica i objasniti im povoljnosti pri legalizaciji stambenih objekata koje nudi lokalna samouprava.

Ona je takođe rekla da će ostale mesne zajednice na pomoć Gradske uprave moći da računaju u 2012. kada će "ponovo biti odvojena značajna budžetska sredstva za pribavljanje potrebne dokumentacije pri legalizaciji bespravnih stambenih objekata".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik