Vlada darovala Velikoj Gorici zemljište vrijedno više od 15 milijuna kuna

Bez autora
Apr 06 2010

Premijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisali su danas ugovor kojim Vlada Gradu Velikoj Gorici daruje zemljište površine 54 hektara, vrijedno više od 15 milijuna kuna, za gradnju i proširenje Radne zone Rakitovec. Riječ o važnom uspjehu u poticanju gospodarstva Velike Gorice i Turopolja, kao što je i gradnja autoceste Zagreb - Sisak. Najavila je potpisivanje sličnih ugovora diljem Hrvatske, a najprije u Osijeku, gdje je Vlada također darovala zemljište za poslovnu zonu. Prema podacima koje je iznijela, u 287 poslovnih zona u Hrvatskoj radi 31 tisuća radnika. Vlada je donijela Operativni plan poticanja malog i srednjeg gospodarstva čemu je namijenjeno 326 milijuna kuna. Može se računati da će do kraja 2010. godine "biti stabilnije na nogama" i da će se 2011. potpisati pristupni ugovor za članstvo u Europskoj uniji. Uz ta dva stupa Vladine politike - gospodarski oporavak i približavanje EU-u, treći je borba protiv korupcije.

Vlada darovala Velikoj Gorici zemljište vrijedno više od 15 milijuna kunaPremijerka Jadranka Kosor i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisali su danas ugovor kojim Vlada Gradu Velikoj Gorici daruje zemljište površine 54 hektara, vrijedno više od 15 milijuna kuna, za gradnju i proširenje Radne zone Rakitovec.

Kosor je kazala kako je riječ o važnom uspjehu u poticanju gospodarstva Velike Gorice i Turopolja, kao što je i gradnja autoceste Zagreb - Sisak. Najavila je potpisivanje sličnih ugovora diljem Hrvatske, a najprije u Osijeku, gdje je Vlada također darovala zemljište za poslovnu zonu. Prema podacima koje je iznijela, u 287 poslovnih zona u Hrvatskoj radi 31 tisuća radnika.

Podsjetila je da je Vlada donijela Operativni plan poticanja malog i srednjeg gospodarstva čemu je namijenjeno 326 milijuna kuna. Možemo računati da ćemo do kraja 2010. godine "biti stabilnije na nogama" i da ćemo 2011. potpisati pristupni ugovor za članstvo u Europskoj uniji, rekla je premijerka. Uz ta dva stupa Vladine politike - gospodarski oporavak i približavanje EU-u, treći je borba protiv korupcije, dodala je.

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić ocijenio je pak da je darovnica Vlade snažan vjetar u leđa otvaranju radnih mjesta u Velikoj Gorici. Dodao je da je Vlada još 2007. donijela odluku o darovanju zemljišta, ali da prethodna gradska uprava nije radila na njezinom ostvarenju. Najavio je da će poduzetnici u poslovnoj zoni biti oslobođeni dijela komunalnih davanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik