Zbog niskih cena stranci sve više kupuju nekretnine u Meksiku

Bez autora
Jun 13 2011

Iz agencija kažu da su cene nekretnina mnogo niže nego u SAD i Kanadi prvenstveno zbog globalne ekonomske krize, ali i uopštenog verovanja da su u toj državi ulični kriminal i nasilje svugde prisutni. Zbog ovih razloga cene nekretnina u Meksiku su za 30 odsto niže nego u Severnoj Americi.Ulični kriminal, nasilje, preprodaja droge karakteristika su siromašnih, prenaseljenih kvartova velikih gradova. U Meksiku postoje velike regije u kojima se živi mirno a koje su svojom blagom klimom i prirodnim lepotama primamljive za razvoj turizma, ali i za stalni život.

Zbog niskih cena stranci sve više kupuju nekretnine u MeksikuIz agencija kažu da su cene nekretnina mnogo niže nego u SAD i Kanadi prvenstveno zbog globalne ekonomske krize, ali i uopštenog verovanja da su u toj državi ulični kriminal i nasilje svugde prisutni.

Zbog ovih razloga cene nekretnina u Meksiku su za 30 odsto niže nego u Severnoj Americi.

Ulični kriminal, nasilje, preprodaja droge karakteristika su siromašnih, prenaseljenih kvartova velikih gradova.

U Meksiku postoje velike regije u kojima se živi mirno a koje su svojom blagom klimom i prirodnim lepotama primamljive za razvoj turizma, ali i za stalni život.

U područjima turističkih letovališta nema zabeleženih incidenata, stranci se osećaju bezbedno i upravo su veliki turistički kompleksi primamljive investicije.

Da bi "zaobišli" meksički ustav koji zabranjuje strancima kupovinu nekretnina koje se nalaze do 50 metara od obale, kupci iz inostranstva kupuju akcije "fonda nekretnina" i tako postaju indirektni vlasnici željene nekretnine. 

U nameri da povećaju prodaju nekretnina, meksičke vlasti su poboljšale zakonsku regulativu koje kupcima garantuju bezbedan i jednostavan način ulaganja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik