Japanci kupili kompaniju koja u BiH ima godišnje prihode od 27 miliona

Bez autora
May 16 2023

Vlasnik i osnivač firme Cargo-partner Stefan Krauter odlučio je prodati austrijskog globalnog logističkog igrača japanskoj firmi Nippon Express Holdings.

Poslovanje je započeo 1983. godine sa samo pet radnika na bečkom aerodormu, a razvio je firmu u giganta sa 4.000 zaposlenika u 40 zemalja širom svijeta.

Stefan Krauter već je predao upravljanje kompanijom svom menadžmentu, a sada je prenio vlasništvo na njegovog "idealnog nasljednika".

Kompanija je snažno prisutna u BiH, gdje ima svoju firmu koja je jedan od lidera na tržištu.

Njihova kompanija u BiH, Cargo-prartner Sarajevo, u 2022. godini je imala ukupne prihode od 27 miliona KM, te dobit od 156.000 maraka, izvještava BiznisInfo.ba.

"Obje organizacije će imati koristi od značajnih sinergija u globalnoj pokrivenosti ureda, proširenom portfelju usluga, ojačanom regionalnom, proizvodnom i IT znanju, povećanom opsegu i drugom. NX Grupa će imati koristi od naše snažne i široke mreže u srednjoj i istočnoj Evropi koja na idealan način nadopunjuje postojeću NX-ovu mrežu, a Cargo-partner će preskočiti nekoliko liga u intraazijskim i transpacifičkim trgovinskim stazama", objašnjava Stefan Krauter.

Ugovor je potpisan 12. maja 2023. i stupiće na snagu uz uobičajena regulatorna odobrenja za procijenjenih četiri do sedam mjeseci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik