Banca Intesa izabrala 20 finalista na konkursu Intesa Farmer Godine

Bez autora
Sep 26 2013

Banca Intesa proglasila je finaliste u okviru nagradnog konkursa Intesa Farmer Godine, izbora za najbolje poljoprivredne proizvođače u kategorijama povrtarstva, ratarstva, voćarstva i stočarstva. U svakoj od navedenih kategorija izabrano je po 5 finalista koji se još uvek nadmeću za titulu Intesa Povrtar, Intesa Ratar, Intesa Voćar ili Intesa Stočar a Banka će u narednom periodu posetiti gazdinstva kojima ova lica upravljaju kako bi potom proglasila najbolje među njima. Izbor pobednika planiran je za oktobar ove godine a četiri najbolja poljoprivrednika očekuje nagradno putovanje u Berlin i poseta jednom od najznačajnijih međunarodnih sajmova poljoprivrede „International Green Week Berlin 2014“, koji se tradicionalno održava u tom gradu početkom godine.

Banca Intesa izabrala 20 finalista na konkursu Intesa Farmer GodineBanca Intesa proglasila je finaliste u okviru nagradnog konkursa Intesa Farmer Godine, izbora za najbolje poljoprivredne proizvođače u kategorijama povrtarstva, ratarstva, voćarstva i stočarstva.

U svakoj od navedenih kategorija izabrano je po 5 finalista koji se još uvek nadmeću za titulu Intesa Povrtar, Intesa Ratar, Intesa Voćar ili Intesa Stočar a Banka će u narednom periodu posetiti gazdinstva kojima ova lica upravljaju kako bi potom proglasila najbolje među njima.

Izbor pobednika planiran je za oktobar ove godine a četiri najbolja poljoprivrednika očekuje nagradno putovanje u Berlin i poseta jednom od najznačajnijih međunarodnih sajmova poljoprivrede „International Green Week Berlin 2014“, koji se tradicionalno održava u tom gradu početkom godine.

Finalisti konkursa Intesa Farmer Godine su:
U kategoriji Intesa Ratar – 1. Marinel Otonoga iz Seleuša, opština Alibunar; 2. Daniel Vizi, Kulpin, Bački Petrovac; 3. Stana Ošap, Žabalj; 4. Petar Martinović, Šašinci, Sremska Mitrovica; 5. Vladimir Pavasović, Sremska Mitrovica.
U kategoriji Intesa Voćar – 1. Tatjana Horvat, Subotica; 2. Sergej Vujačić, Vrbas; 3. Vesna Harangozo, Ljutovo, Subotica; 4. Tibor Turi, Bački Vinogradi, Subotica; 5. Zoran Živanović, Vinča, Topola.
U kategoriji Intesa Povrtar – 1. Renata Nađ, Bečej;  2.  Jeno Kaposzta, Palić, Subotica, 3. Olivera Škuranj, Futog, Novi Sad; 4. Goran Simetić, Čurug, Žabalj; 5.  Jovan Tatić, Srbobran.
U kategoriji Intesa Stočar – 1. Menjhert Harangozo, Ljutovo, Subotica; 2. Antal Januško, Novo Orahovo, Bačka Topola; 3. Tamaš Balaša, Čantavir, Subotica; 4. Jovan Penov, Skorenovac, Kovin: 5. Jovan Kolarski, Kulpin, Bački Petrovac.

Na konkurs Intesa Farmer Godine prijavilo se više od 160 poljoprivrednih proizvođača, klijenata Banca Intesa, a komisija je izabrala finaliste na osnovu sledećih kriterijuma: godišnji rezultati ostvareni kroz poljoprivrednu proizvodnju, primena savremenih tehnologija u proizvodnim aktivnostima, broj članova domaćinstva uključenih u proizvodnju, kao i postojanje minimalne trogodišnje saradnje sa Bankom uz uspostavljen kreditni odnos i uredno izmirivanje finansijskih obaveza.

Stručni žiri koji je doneo odluku o finalistima i koji će odrediti pobednike u četiri definsane kategorije čine Vlastimir Vuković, član Izvršnog odbora i direktor Divizije za poslovanje sa stanovništvom i malim biznisom, Predrag Milenović, direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje segmentom klijenata registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, Vesna Vojnić, kreditni specijalista za poljoprivredu i Vojislav Živanović, iz Sektora za marketing i komunikacije.

Banca Intesa pokrenula je projekat Intesa Farmer Godine sa ciljem promovisanja agrarnog sektora kao izuzetno važnog segmenta za ekonomski razvoj zemlje, ali i kako bi na još jedan način doprinela jačanju njegove konkurentnosti, kako u regionu tako i u svetu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik