Beograd: Prva pijaca organske hrane

Bez autora
Jul 10 2011

U Beogradu je danas otvorena prva pijaca organske hrane gde će građani moći da nađu kvalitetne domaće namirnice proizvedene na malim gazdinstvima. Pijaca organske hrane otvorena je u novobeogradskom Bloku 44 uz podršku Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a u saradnji s Nacionalnom asocijacijom za razvoj organske proizvodnje "Serbia organica" i drugim organizacijama u oblasti poljoprivrede. Kako je najavljeno, biće još pijaca organske hrane, ali i regionalnih proizvoda i antikviteta na beogradskih pijacama. Punu afirmaciju ova vrsta pijaca dobiće otvaranjem pijaca trgova. Sertifikovani organski proizvodi moraju da budu obeleženi oznakom "Organski proizvod", kodom ovlašćene organizacije i prepoznatljivim nacionalnim znakom. Otvaranje prve pijace organske hrane bilo je prilika i za promociju zdravih namirnica i edukaciju građana o važnosti zdrave ishrane, a prisutnima su stručnjaci ukazali i na posledice loših navika u ishrani.

Beograd: Prva pijaca organske hraneU Beogradu je danas otvorena prva pijaca organske hrane gde će građani moći da nađu kvalitetne domaće namirnice proizvedene na malim gazdinstvima.

Pijaca organske hrane otvorena je u novobeogradskom Bloku 44 uz podršku Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, a u saradnji s Nacionalnom asocijacijom za razvoj organske proizvodnje "Serbia organica" i drugim organizacijama u oblasti poljoprivrede.

Direktor JKP "Gradske pijace" Dragan Pušara najavio je, na otvaranju, da će biti još pijaca organske hrane, ali i regionalnih proizvoda i antikviteta na beogradskih pijacama.

"Punu afirmaciju ova vrsta pijaca dobiće otvaranjem pijaca trgova", rekao je Pušara.

Predsednica Nacionalne asocijacije za razvoj organske hrane "Serbia organica" Nada Mišković objasnila je da sertifikovani organski proizvodi moraju da budu obeleženi oznakom "Organski proizvod", kodom ovlašćene organizacije i prepoznatljivim nacionalnim znakom.

Otvaranje prve pijace organske hrane bilo je prilika i za promociju zdravih namirnica i edukaciju građana o važnosti zdrave ishrane, a prisutnima su stručnjaci ukazali i na posledice loših navika u ishrani.

Zdrav način života je jedan od osnovnih ciljeva savremenog društva, jer namirnice proizvedene na organski način sadrže mnogo više hranljivih sastojaka, kao što su proteini, vitamini i minerali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik