Beskamatni krediti za objekte u stočarstvu

Bez autora
Apr 08 2012

Poljoprivrednici sa teritorije grada Kragujevca koji su zainteresovani za opremanje postojećih objekata u stočarstvu mogu da konkurišu za korišćenje beskamatnih dinarskih kredita koji se finansiraju sredstvima iz agrarnog budžeta. Maksimalan iznos ovih kredita je 200.000 dinara. Ova kreditna sredstva su beskamatna, sa grejs periodom od 12 meseci, a vraćaju se u dve ili tri godišnje rate u zavisnosti od odobrenog iznosa. Za ova sredstva mogu konkurisati odgajivači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo za 2012. godinu, imaju prebivalište, proizvodnju i objekat za držanje i gajenje domaćih životinja na teritoriji grada Kragujevca i nemaju neizmirenih obaveza prema Direkciji za robne rezerve i Odeljenju za poljoprivredu grada Kragujevca u trenutku podnošenja zahteva. Podnosioci zahteva treba da obezbede sredstva za sopstveno učešće u visini od 20 posto od ukupne nabavne vrednosti opreme.

Beskamatni krediti za objekte u stočarstvuPoljoprivrednici sa teritorije grada Kragujevca koji su zainteresovani za opremanje postojećih objekata u stočarstvu mogu da konkurišu za korišćenje beskamatnih dinarskih kredita koji se finansiraju sredstvima iz agrarnog budžeta.

Maksimalan iznos ovih kredita je 200.000 dinara. Ova kreditna sredstva su beskamatna, sa grejs periodom od 12 meseci, a vraćaju se u dve ili tri godišnje rate u zavisnosti od odobrenog iznosa.

Za ova sredstva mogu konkurisati odgajivači koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo za 2012. godinu, imaju prebivalište, proizvodnju i objekat za držanje i gajenje domaćih životinja na teritoriji grada Kragujevca i nemaju neizmirenih obaveza prema Direkciji za robne rezerve i Odeljenju za poljoprivredu grada Kragujevca u trenutku podnošenja zahteva.

Podnosioci zahteva treba da obezbede sredstva za sopstveno učešće u visini od 20 posto od ukupne nabavne vrednosti opreme.

Zahtevi za odabrovanje kredita podnose se Odeljenju za poljoprivredu grada Kragujevca koje se nalazi u zgradi Doma sindikata, na IV spratu. Rok za podnošenje zahteva je 10. maj 2012. godine.

Program povoljnih kredita namenjenih poljoprivrednicima koji se finansira sredstvima iz agrarnog budžeta otpočeo je 2005. godine. Od tada je preko 2.000 seoskih domaćinstava koristilo kreditna sredstva pod povoljnim uslovima za nabavku mehanizacije, hladnjača, sušara, izgradnju plastenika, opremanje objekata u stočarstvu, tekuće investicije i nabavku opreme. Za ove namene je od 2005. godine izdvojeno preko 200 miliona dinara iz agrarnog budžeta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik