Biće otkupljeno oko 30.000 tona pšenice

Bez autora
Jul 14 2013

U Republici Srpskoj trebalo bi da bude otkupljeno i uskladišteno oko 30.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede procjenjuje da će i ove godine u Srpskoj biti ostvaren višegodišnji prosjek na tržištu za otkup pšenice od oko 25 odsto. Otkup merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda Ministarstvo će stimulisati sa 0,04 KM po kilogramu proizvedene i prodate, za šta će biti obezbijeđeno oko 1.200.000 KM. Otkupljivači, u skladu sa Pravilima plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima, mogu koristiti liniju zajmova Investiciono-razvojne banke za otkup i preradu merkantilne pšenice domaćih proizvođača, po kamatnoj stopi od četiri odsto na godišnjem nivou.

Biće otkupljeno oko 30.000 tona pšeniceU Republici Srpskoj trebalo bi da bude otkupljeno i uskladišteno oko 30.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo procjenjuje da će i ove godine u Srpskoj biti ostvaren višegodišnji prosjek na tržištu za otkup pšenice od oko 25 odsto.

Otkup merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda Ministarstvo će stimulisati sa 0,04 KM po kilogramu proizvedene i prodate, za šta će biti obezbijeđeno oko 1.200.000 KM.

Otkupljivači, u skladu sa Pravilima plasmana sredstava po kreditnim linijama i zajmovima, mogu koristiti liniju zajmova Investiciono-razvojne banke za otkup i preradu merkantilne pšenice domaćih proizvođača, po kamatnoj stopi od četiri odsto na godišnjem nivou.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik