“Boksitova” farma proizvodiće oko osam miliona konzumnih jaja

Bez autora
Mar 31 2020

Na milićkoj Farmi za proizvodnju konzumnih jaja u toku je useljavanje jata od 100.000 koka nosilja, nakon čega će ta jedinica, u kojoj ih se već nalazi 200.000, dostići pun proizvodni kapacitet, saopšteno je danas iz Kompanije “Boksit”.

U saopštenju je navedeno da će po dostizanju punog kapaciteta nosivosti novouseljenog jata mjesečna proizvodnja konzumnih jaja, sa sadašnjih 5,5 miliona, iznositi oko osam miliona komada jaja.

“Koke nosilje su odgajane na Farmi preduzeća Mileks koje, osim savremenih objekata za uzgoj, raspolaže i savremenom Fabrikom za proizvodnju hrane. Jednodnevne piliće Mileks uvozi iz Češke, pa ih nakon odgoja koji traje 16 nedjelja isporučuje Boksovoj farmi”, navedeno je u saopštenju.

U “Boksitu” ističu da je proizvodnja konzumnih jaja, u proizvodnom lancu od uzgoja pilića do isporuke tržištu, tehnološki veoma složen, zdravstveno zahtjevan i tržišno osjetljiv proces.

“Savremena oprema i tehnologija, od proizvodnje hrane, uzgoja, procesa proizvodnje konzumnih jaja, klasiranje i pakovanje, stručni kadar i višegodišnje bogato iskustvo, doprinijeli su da su konzumna jaja proizvedena u Boksitu tražena i cijenjena na domaćem i stranom tržištu”, navedeno je u saopštenju.

Približno jedna polovina proizvodnje konzumnih jaja izvozi se na tržišta Srbije i Crne Gore.
 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik